Dansk VM-revanche med guld ved for-OL i Rio

René Holten Poulsen og Nils Boe knuste al modstand ved for-OL i Rio.

René Holten måtte nøjes med sølv i enerkajak. (Foto: Balint Vekassy © canoephotography.com / Balint Vekassy (ICF))

Makkerparret René Holten Poulsen og Nils Boe viste ved et OL-forberedelsesstævne i Rio, at det var en svipser, da de for to uger siden blev diskvalificeret ved VM for en dobbelt tyvstart.

De var overlegne i 1000 meter toerkajak, da de satte de fleste af konkurrenterne fra VM til vægs. Oven i købet efter en optakt, hvor Nils Boe har været syg i fem dage efter ankomsten til Brasilien.

- Det var godt for båden og os, og det er fedt at vise, at vi at vi hører til i toppen efter de problemer vi havde ved VM og nu her, hvor Nils har været syg og haft feber siden vi ankom, og han har nærmest ikke roet hele ugen.

- Det var vigtigt med lidt succes, så motivationen til toerkajakken kom tilbage, og i finalen smadrede vi resten af verdenseliten, siger René Holten Poulsen.

Meget søgræs i vandet

René Holten Poulsen leverede også en glimrende indsats i 1000 meter enerkajak, hvor han sikrede sig.

Selvom det ikke blev til en gentagelse af guldmedaljen fra VM i Milano, var han alligevel godt tilfreds med udbyttet af stævnet, der afholdes på de baner, hvor der skal konkurreres ved næste års OL i Rio.

- Jeg er godt tilfreds med andenpladsen her, for efter VM har jeg har et par meget travle uger, og det er svært at skulle motivere sig til en test-event uden noget på spil.

- Der er meget søgræs på banerne her i Rio, og når man rammer græsset, så kan det sætte sig fast på spidsen af båden eller roret, så modstanden stiger gennem vandet, nærmest som hvis man cykler og bremserne sidder for tæt på hjulet. Man mister glid i båden og skal kæmpe mere, så det er virkelig en ulempe.

- Jeg har lånt en båd hernede, der er lidt mindre end min egen, så når alle faktorer er talt med, så synes jeg en andenplads her er godkendt, siger verdensmesteren.

Tilfreds med banerne

Stævnet, der tjener som OL-arrangørernes generalprøve, har deltagelse af mere end 8000 atleter, der får lov til at afprøve en række af de forskellige arenaer, og selvom der fra flere roere har været utilfredshed med banerne på rostadionet Lagoa i Guanabara-bugten, så er det ikke en kritik, René Holten Poulsen vil tilslutte sig.

- Jeg synes, banen er udmærket. Andre er meget utilfredse med den. Men de ting, der kan forbedres, synes jeg er 'easy fixes'. Der er meget søgræs på banen, og det er belastende, de ikke har gjort noget ved det endnu, for det skaber en masse uretfærdige situationer, hvis man ror ind i græsset, men det kan de nå at ordne inden OL.

- Banen bevæger sig også lidt indimellem ligesom den gjorde i Milano, og der kan komme bølger, men sådan er det jo, når man dyrker en udendørssport. Ser man bort fra det, er banen ret fed. Hvis det både er varmt og saltvand, så betyder det også hurtigere tider, så det bliver spændende at se, hvad tiderne bliver ved OL om knap et år, siger han.

Facebook
Twitter