Dansk windsurfer snupper bronze på Mallorca

Sebastian Fleischer leverede et flot resultat i regattaen Trofeo Princesa Sofia.

Sebastian Fleischer vinder bronze i Trofeo Princesa Sofia. (Foto: BENOIT TESSIER © Scanpix)

Det er med metal i kufferten, når Sebastian Fleischer forlader Mallorca. Den danske windsurfer sikrede sig lørdag en af karrierens største triumfer med bronzemedaljen i RS:X-klassen ved Trofeo Princesa Sofia på den spanske ferieø.

Regattaen er ikke en del af World Cup’en, men er dog et af de stævner, der er stærkest besat af internationale klassesejlere. Derfor er resultatet også en flot præstation af den 24-årige helsingoraner, der tilbage i 2015 også blev nummer tre på Mallorca.

Hovedpersonen selv havde da heller ikke forventet at skulle derfra med en medalje.

- Jeg havde besluttet at være tilfreds uanset, om jeg fik medalje eller ej. Så jeg skulle bare ud og brænde ALT af. Dét var mit mål i Medal Race, siger han i en pressemeddelse fra Dansk Sejlunion.

Han lå egentlig til at snuppe sejren i finalesejladsen, men en fejl til slut kostede to pladser. Det var dog rigeligt til at sikre bronzemedaljen.

- Det gælder om at nyde hver medalje, man vinder. Så dét vil jeg gøre. Det giver også noget selvtillid frem mod VM, som er mit store mål for sæsonen, siger han.

Flere danskere i aktion

Lørdagen bød også på medal race i flere andre bådklasser. I kvindernes 49er-FX sluttede danske Ida Marie Baad og Marie Thusgaard på fjerdepladsen, men Katja Salskov-Iversen og Jena Mai Hansen blev nummer seks.

Jonas Warrer var også på vandet i 49er-klassen, hvor han har sin nye makker, Jakob Precht Jensen, med. De to sluttede samlet på niendepladsen efter medal race.

Bedst gik det dog for Anne Marie Rindom ved Trofeo Princesa Sofia. Den danske Laser Radial-sejler sikrede sig allerede fredag guldet, da hun havde skabt et stort forspring til nummer to. Dermed var lørdagens medal race uden betydning for danskeren.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk