Danske 49erFX-kvinder får fremragende start på OL-kvalifikation

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard har lagt sig i spidsen på førstedagen ved VM ud for Buenos Aires.

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard i aktion. (© Flemming Ø. Pedersen / Dansk Sejlunion)

Med tre sejre i de fire første sejladser har Ida Marie Baad og Marie Thusgaard fået en fortrinlig start på det første af tre OL-kvalifikationsstævner.

De to kvinder vandt sølv ved VM i 2014, og viser altså igen overbevisende form, denne gang i vandet ud for den argentinske hovedstad Buenos Aires, hvor VM afholdes i år.

I alt er tre 49erFX-både med i kampen om den ene danske OL-billet i disciplinen, og Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen er også kommet udmærket fra start på en samlet fjerdeplads efter førstedagens fire sejladser.

Søstrene Maiken Foght Schütt og Anne-Julie Schütt ligger på 9.-pladsen. Du kan se den samlede stilling her.

Hård kamp om en plads

Den danske OL-billet går til den båd, der samlet set klarer sig bedst ved tre udvalgte stævner, det igangværende VM i Buenos Aires, World Cup i Miami og VM i Clearwater, der begge afvikles i januar/februar i 2016.

Ved VM er der 20 indledende sejladser, før feltet bliver delt op i et sølv- og guldfelt. Herefter går de bedste så videre til et afgørende medalrace. VM slutter den 21. november.

Også mændenes 49er er også i vandet ved VM i Buenos Aires, og her er der også dansk deltagelse. Jonas Warrer og Anders Thomsen ligger efter tre sejladser på 20.-pladsen, men de er så godt som sikre på at komme med til OL, da de ikke har nogen danske konkurrenter.