Danske 49'erFX-sejlere fører spinkelt før VM-finaledag

​Ida Marie Baad og Marie Thusgaard gik ned fredag, men har fortsat en lille føring før VM-afslutningen lørdag.

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard er kommet under pres før lørdagens VM-afslutning. (© Flemming Ø. Pedersen / Dansk Sejlunion)

Der er lagt op til en spændende afslutning, når 49'erFX-klassen i sejlsport lørdag afgøres ved VM i argentinske Buenos Aires.

De to Aarhus-sejlere Ida Marie Baad og Marie Thusgaard ligger på førstepladsen og har de regerende verdensmestre fra Brasilien samt europamestrene fra Italien lige efter sig.

Efter en suveræn sejrsstime tidligere på ugen under VM, så bød fredag på den første nedtur for Baad/Thusgaard, der måtte notere sig en række dårlige placeringer, som betød, at de

akkurat har nok point til at forsvare den samlede føring.

Det oplyser Dansk Sejlunion i en pressemeddelelse.

Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen ligger placeret på femtepladsen, mens Anne-Julie Foght Schütt og Maiken Foght Schütt er nummer syv.

De to øvrige danske par er blot få point fra podiepladserne, hvilket gør lørdagens afsluttende sejladser til en åben affære set med danske briller.

VM-skuffelsen fortsætter derimod for danskerne i herrernes 49'er-klasse. Her ligger Jonas Warrer og Anders Thomsen stadig på en 23.-plads.

Lørdag bliver der delt medaljer ud efter et afsluttende "Medal Race".

/ritzau/