Danske Astralis kåret som årets hold i esport

Det danske hold vandt ved Esport Awards i London natten til tirsdag prisen som årets bedste hold i esport

Astralis er gået fra sejr til sejr i 2018. (Foto: LAUREN HURLEY)

Trofæskabet hos danske Astralis har efterhånden brug for en udvidelse.

Søndag aften vandt holdet den syvende titel i 2018, da de på suveræn vis vandt IEM Chicago og hovedpræmien på 660.000 danske kroner.

Mandag var der så en ny fjer i hatten, da Esport Awards i London løb af stablen. Prisen som årets hold tilfaldt nemlig, ikke overraskende, danskerne, der altså sidder solidt på toppen af verdensranglisten.

Andreas 'Xyp9x' Højsleth, Peter 'Dupreeh' Rasmussen, Nicolai 'Dev1ce', Lukas 'Gla1ve' Rossander og Emil 'Magisk' Reif var dog ikke til stede ved selve overrækkelsen, da de efter sejren i Chicago har taget turen videre til Dallas, hvor sæsonfinalerne i ECS venter fra den 22. til 25. november.

Med sejren ved IEM Chicago har Astralis vundet i alt 13.296.000 danske kroner i præmiepenge i 2018, men den pulje har god mulighed for at få et ekstra løft.

Danskernes succes har nemlig sat dem i spil til at vinde en Intel Grand Slam-titel som det førrste Counter-Strike hold nogensinde. Vinder man fire titler ud af ti mulige arrangeret af enten ESL eller Dreamhack i en sæson, så sikrer man sig en bonus på én million dollars - altså 6,5 millioner danske kroner.

Astralis har ved ESL-finalerne i Odense i december mulighed for at vinde den lukrative bonus, og hvis det glipper på hjemmebane, så er der endnu en mulighed, når der i Polen til februar afholdes IEM Major i Polen.

ESL Pro League i Odense kan i øvrigt følges på DR3.

Facebook
Twitter