Danske Astralis skriver Counter-Strike historie i Odense

Det danske Counter-Strike hold Astralis vandt søndag aften ESL Pro League-finalen i Odense mod amerikanske Team Liquid.

Hjemmebanefordelen var ikke til at tage fejl af for det danske Counter-Strike hold Astralis, der søndag var på scenen i Sparekassen Fyn Arena ved ESL Pro League-finalen.

5.000 tilskuere var på plads for at heppe danskerne frem til sejr, og de mange folk på tribunerne gik ikke skuffede hjem.

Astralis, verdensranglistens suveræne nummer et, skulle nemlig duellere mod amerikanske Team Liquid i en bedst ud af fem-serie, og efter fire baner kunne jublen for alvor bryde løs.

Danskerne kom ellers skidt fra land på første bane, Train, der blev tabt 8-16. Efter en kort pause blev spillerne så sendt ud på bane to, Mirage, og her kom der for alvor ild i Sparekassen Fyn Arena.

En svær begyndelse blev vendt til en sejr på 16-11, og de samme cifre blev resultatet af seriens tredje bane, Inferno.

Derfor kunne Astralis sikre sig titlen som vinder af ESL Pro League med en sejr på bane fire, Dust2.

Efter en tæt første halvleg gjorde Astralis kort proces, og med en sejr på 16-10 kunne holdet lade sig hylde af de 5.000 fremmødte.

Sejren var Astralis' første sejr nogensinde på dansk grund, og finalesejren udløser ikke blot en præmiesum på 1,6 millioner danske kroner; med sejren er Astralis også det første hold nogensinde, der vinder en Intel Grand Slam.

Tager et hold fire titler inden for et spænd på ti turneringer i ESL- og Dreamhack-regi, sikrer man sig en såkaldt Intel Grand Slam-titel, der blev stiftet i 2017.

Intel Grand Slam-titlen udløser en bonus på 6,5 millioner danske kroner til Nicolai 'dev1ce' Reedtz, Peter 'dupreeh' Rasmussen, Andreas 'Xyp9x' Højsleth, Lukas 'gla1ve' Rossander, Emil 'Magisk' Reif og træner Danny 'zonic' Sørensen.

Facebook
Twitter