Danske Astralis vinder 3,5 mio i vanvittig Counter Strike-finale

Dansk Counter Strike-hold er blandt verdens bedste efter en stor sejr i USA.

Det danske Counter Strike-hold Astralis vandt søndag aften dansk tid ELeague Major-finalen i USA og dermed en præmie på 500.000 dollars – eller næsten 3,5 millioner danske kroner.

Kampen i computerspillet Counter Strike: GO blev vundet efter et historisk comeback af det danske hold, der aldrig før havde været i en Major-finale.

Modstanderen var forhåndsfavoritterne polske Virtus Pro, der blandt andet slog FC Københavns hold North i kvartfinalen.

Finalen bestod af tre baner, hvor de to hold spillede bedst ud af 30 runder – 15 runder som henholdsvis terrorister og counter terrorister. Virtus Pro vandt første bane ganske overbevisende 16-12, mens Astralis snævert vandt den anden bane 16-14. Sidste bane var Astralis bagud med 7-0 mod Virtus Pro, men efter et nærmet uhørt comeback afgjorde Peter "dupreeh" Rothmann kampen til 14-16 i sidste runde, hvor han nedlagde tre af de polske spillere til allersidst

Flere af spillerne var rørt til tårer efter kampen og manden med det sidste skud i kampen Peter "dupreeh" Rothmann, havde selv svært ved at forstå, hvad der var sket.

- Jeg er tom for ord. Jeg aner ikke, hvad jeg skal sige. Det er her er, det vildeste jeg har oplevet hele mit liv.

- I alle tre baner havde vi ryggen mod muren, men vi blev ved med at tro på det og bevidste, at vi er verdens bedste, lød det fra Peter Rothmann, der til sidst takkede et jublende publikum i en fyldt arena i Fox Theater i Atlanta USA.

Det er 10. gang der blev afholdt en major-turnering, og den blev vist på både tv-stationen TBS samt livestreamet på mediet Twitch. Twitch har selv skrevet efter kampen, at de undervejs rundede 890.000 samtidige seere, hvilket aldrig før er sket. Det tal nåede op på over 1,2 millioner seere inden kampen var slut.

Du kan se højdepunkter fra kampen herunder: