Danske bordtennisherrer snuser igen til VM-overraskelse

Danmark spillede en tæt kamp mod Tyskland søndag, og mandag var det atter jævnbyrdigt i VM-dysten mod Sverige.

Jonathan Groth tabte knebent sin kamp. (Foto: claus fisker © Scanpix)

De danske bordtennisspillere tabte med de på papiret klare cifre 0-3 til Sverige i den anden kamp ved VM for hold i Kuala Lumpur i Malaysia.

Alle tre kampe endte dog i et femte og afgørende sæt, så en dansk overraskelse var tættere på, end 0-3-resultatet umiddelbart antyder.

Jonathan Groth tabte den første kamp med 2-3 i sæt til Kristian Karlsson. Groth tabte så knebent som 11-8, 8-11, 8-11, 11-6 og 9-11.

I femte og afgørende sæt kom Groth bagud 4-7, men fik kæmpet sig tilbage og udlignet til 9-9.

Groth havde serven, men svenskeren vandt de næste to bolde, den sidste til 11-9 på en fremragende blokering på Groths loop.

Stor indsats

Den 19-årige danske debutant Tobias Rasmussen leverede en stor indsats i den anden kamp mod Mattias Karlsson, men magtede ikke at udnytte hele fire matchbolde i fjerde sæt.

Det endte i stedet med svensk sætsejr på 17-15, og herefter var der udsolgt hos Tobias Rasmussen, der tabte hele 3-11 i femte sæt.

I den tredje og sidste kamp førte Mikkel Hindersson med 2-1 i sæt mod Anton Karlberg, men tabte 2-3.

Cifrene lød her på 6-11, 11-7, 11-8, 8-11 og 7-11. I afgørende sæt førte Hindersson 7-6, men fik herefter ikke flere point.

Danmark spiller mandag aften mod England i den tredje VM-kamp i den indledende pulje.

Herefter venter værtsnationen Malaysia og dernæst Frankrig i de kommende dage. Søndag blev det til et dansk nederlag til Tyskland.

/ritzau/

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve