Danske fægtere skriver historie med EM-sølvmedalje

Danmark tabte i kårde for hold en tæt EM-finale til Rusland, men Danmark fik EM-medalje for første gang.

Danmark slog de regerende verdensmestre fra Schweiz på vej mod EM-sølvet. (Foto: Sascha Steinbach © Scanpix)

Det danske herrelandshold i fægtning leverede dansk fægtehistorie fredag, da holdet i kårde var nået til EM-finalen i tyske Düsseldorf.

Her måtte Danmark i en tæt finale se sig besejret af Rusland, der topper verdensranglisten, men EM-sølvet er aldrig før uddelt til de danske fægterne.

Det danske hold bestod af Patrick Jørgensen, Frederik von der Osten, Troels Robl og Kenneth Knudsen, og Patrick Jørgensen var i vælten til sidst, da det hele blev afgjort.

Her var danskeren oppe imod Sergey Bida, og med 28 sekunder igen udlignede Patrick Jørgensen til 28-28.

Han bragte også Danmark foran 29-28 med 22 sekunder igen, og det tvang russeren frem, og begge fægtere blev noteret for et point med 15 sekunder igen.

Patrick Jørgensen var på podiet ved VM i 2015, hvor han vandt bronze.

30-29-føringen skulle dermed forsvares, men Sergey Bida udlignede, og der skulle fægtes et minut mere, og her tog russeren sejren.

Tidligere i EM-turneringen slog Danmark de regerende verdensmestre fra Schweiz ud i et drama i kvartfinalen, da Danmark vandt med et enkelt point i overtid.

De danske fægtere kunne både glæde sig over sølvmedaljerne, men også over værdifulde point via podiepladsen ved EM i bestræbelserne på at opnå kvalifikation til OL i Tokyo.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk