Danske fejl koster EM-guld i orienteringsløb

Fejl af ellers stærkt løbende Maja Alm og Tue Lassen kostede Danmark dyrt i sprintstafetten.

Maja Alm løb hurtigt, men lavede også en graverende fejl i sprintstafetten. (© Torben Utzon/Dansk Orienterings-Forbund)

På forhånd var de danske orienteringsløbere at regne blandt favoritterne til den fornemmeste podieplacering ved EM i Tjekkiet.

Sådan er det, når man møder op som forsvarende verdensmester i disciplinen, men alligevel måtte det danske hold på sprintstafetten nøjes med sølv efter et tæt løb, hvor Rusland endte med at sikre sig sejren med 14 sekunder forspring efter to ærgerlige danske fejl.

Den tredobbelte verdensmester Maja Alm lignede ellers en, der nærmest på egen hånd skulle vinde det for Danmark, da hun på sidste tur først løb de førende svenskere ind og undervejs lå til sejr.

Kunne have taget guldet

Derfor var det også med blandede følelser, at landstræner Lars Lindstrøm efterfølgende gjorde status på den danske indsats.

- Det er enormt ambivalent, for på den ene side er vi enormt glade over at have vundet en medalje, men samtidig er det så ærgerligt, når vi kunne have taget guldet. Men jeg står trods alt med fire glade løbere, lød hans vurdering.

En fejl af Danmarks anden løber, Tue Lassen, der overså post 21 og derfor tabte omkring 40 sekunder, betød, at kontakten til de førende blev sat over styr.

Det efterslæb lykkedes det alligevel Maja Alm at løbe ind, men uheldigvis begik hun nøjagtig samme fejl som sin holdkammerat, og det udnyttede den russiske løber til at overhale og løbe guldet hjem.

Udover Maja Alm og Tue Lassen var også Søren Bobach og Cecilie Klysner en del af den danske sprintstafet.

I morgen gælder det den individuelle sprintdistance. Her løbes kvalifikation fra kl. 9 og finaler mellem 16 og 18 dansk tid.

Facebook
Twitter