Danske floorballherrer sensationelt i VM-kvartfinalen

Danmark har overrasket alt og alle ved at slå værtsnationen Letland ved VM i floorball.

Det danske herrelandshold i floorball er sensationalt klar til VM-kvartfinalen efter en flot sejr over værterne fra Letland. (Foto: TT News Agency © Scanpix)

Efter tre sejre i tre kampe i gruppespillet, skulle det danske herrelandshold i floorball onsdag spille playoff-kamp mod værtsnationen ved VM i floorball. Og det blev en stor dansk aften.

Landsholdet sejrede nemlig efter et stort comeback i tredje periode, der blev fuldendt få minutter før slutfløjt. Det glæder ikke overraskende landstræner Jens Ørhøj, der især hylder det danske sammenhold.

- Når alle mand på banen og på bænken har troen og viljen – så er en sådant comeback muligt. Vi fik stresset letterne, så de blev bange for at tabe – og så greb vi chancerne og havde heldet, da mulighederne var der, siger Jens Ørhøj til Floorball Danmarks hjemmeside.

- Vi går ned på 12 mand i tredje periode og giver håndslag på, at alle skal turde spille for at vinde i modsætning til i anden periode, hvor vi for enkelt giver letterne mulighed for at overtage kampen, siger han.

Nu venter der danskerne en kvartfinale mod Finland fredag. Det bliver en kæmpestor opgave for Danmark, da Finland har været i VM-finalen otte gange de sidste 10 VM-slutrunder.

Facebook
Twitter