Danske kvinder skyder VM-sølv hjem i Sydkorea

De danske kvinder skød sig til VM-sølv i holdkonkurrence i 60 skud liggende ved VM i Sydkorea tirsdag.

Rikke Mæng, Stine Nielsen og Stephanie Grundsøe vinder VM-sølv i riffel 50 meter 60 skud liggende. FOTO: Anne Helmine Olesen / Dansk Skytte Union (Foto: Anne Helmine Olesen © Anne Helmine Olesen / Dansk Skytte Union)

Danmark hentede en VM-sølvmedalje hos kvinderne i disciplinen 50 meter riffel med 60 skud liggende tirsdag.

VM foregår i Changwon i Sydkorea, og her leverede Rikke Mæng, Stine Nielsen og Stephanie Grundsøe det overraskende resultat.

- Det er en rigtig god holdpræstation – i en disciplin som ikke er deres primære fokus – så stor cadeau til pigerne. Det var godt at se, og det giver god energi til hele holdet, siger Linda Andersson, der er sportschef i Dansk Skytte Union, i en pressemeddelelse.

Stine Nielsen, Rikke Mæng og Stephanie Grundsøe blev henholdsvis noteret for scorerne 618,7, 617,8 og 614,7.

Stephanie Grundsøe skød som sidste kvinde, og hun var også overrasket over det samlede udbytte og over, at der overhovedet var holdkonkurrence.

- Jeg troede ikke, der var holdkonkurrence i dag. Det havde jeg fået at vide, at der ikke var. Så jeg gik bare ind og holdt mig til planen, og da jeg så kom ud, stod folk og var sådan "yeah".

- Jeg tænkte, hvad sker der, og jeg fik så at vide, at vi havde vundet sølv, og det var bare helt surrealistisk, siger Stephanie Grundsøe.

Tyskland vandt suverænt guld, mens de britiske skytter fik bronzemedalje.

Der venter flere andre discipliner ved VM med danske skytter i aktion.

/ritzau/

Facebook
Twitter