Danske Lotfy er Europas nye poolkonge: ’Fantastisk at slå alle de professionelle’

På sin vej til at vinde EM i 8-ball slog danske Bahram Lotfy tre tidligere europamestre.

Bahram Lotfy er den første mandlige danske europamester i 8-ball.

Bahram Lotfy er 32 år, arbejder til daglig i Rigshospitalets økonomiafdeling, og i går blev han europamester i 8-ball.

En imponerende præstation i sig selv, som blot får ekstra glans af, at Lotfys vej til EM-guldet stort set udelukkende gik forbi professionelle poolspillere, der ikke som danskeren skal jonglere med arbejde, træning og konkurrencer for at få alle ender til at mødes.

- Det er helt fantastisk. Jeg har jagtet en medalje i 13 år, og at det så lykkes nu – og så endda af den karat – det er jeg super glad for. Ikke mindst fordi jeg slår de professionelle, der lever af det.

- De professionelle spillere spiller måske 20 turneringer i udlandet om året, mens jeg kun spiller et par stykker. Så mit niveau er meget op og ned, fordi jeg ikke bliver straffet herhjemme på samme måde, når jeg laver fejl, som jeg gør, når jeg er ude til de større turneringer, siger Lotfy, der havde stor fokus på at være i mental balance og ikke lade sig påvirke af nerver igennem hele turneringen.

Et fokus, der gav pote. Lotfy vandt sine første fire kampe i det såkaldte 'sudden death' og vandt kampene i sidste og afgørende 'rack' med cifrene 8-7.

Slog tre europamestre

Bahram Lotfy har spillet pool siden de tidlige teenage-år. Han træner omkring 20 timer om ugen i poolklubber i Herlev og på Frederiksberg, og få gange om året rejser han ud til store turneringer som for eksempel EM.

Han har dog aldrig været i nærheden af medaljerne ved EM, og derfor kom torsdagens guld også som noget af en overraskelse for hovedpersonen selv:

- Jeg var overrasket over, at jeg kunne fortsætte min stime så lang tid, og det havde virkelig givet et godt odds, hvis man havde spillet på mig som europamester for fire dage siden.

På sin vej til guldet vandt Bahram Lotfy over tre tidligere europamestre, og fra kvartfinalerne og frem var han den eneste amatør i feltet.

- Men da jeg så vandt kvartfinalen med cifrene 8-7, havde jeg nået mit mål, og så kunne jeg spille frit mod spillere, der var bedre end mig på papiret, siger danskeren.

- Det giver mig mere lyst til at spille store turneringer i udlandet. Og jeg kunne godt tænke mig at spille US Open, der er en kæmpe turnering i USA. Det giver mig et boost, at jeg har vundet, og tro på at jeg kan vinde en af de helt store turneringer i udlandet, siger Bahram Lotfy.

Lotfy vandt i 2004 europamesterskabet for juniorer. Han er den første danske mand, der vinder et EM for herre.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter