Danske para-atleter jagter to medaljer ved VM i Qatar

Danmark har aldrig været mere talstærkt repræsenteret ved VM i para-atletik, og målsætningen lyder på både medaljer og finalepladser.

Diskoskaster Ronni Jensen under de Paralympiske Lege i London 2012. (Foto: © Lars Møller © © Lars Møller)

Med de Paralympiske Lege lurende i horisonten næste sommer er der mere end bare medaljer på spil, når de danske atleter i dag tager hul på VM i Qatar.

De syv atleter, der blevet udtaget til at repræsentere Danmark, kan med en overbevisende indsats i ørkenstaten udover medaljer også sikre sig en billet til PL i Rio i 2016.

De danske para-atleter ved VM i Qatar

Jackie Christiansen, klasse F44, diskos og kuglestød

Daniel Wagner Jørgensen, klasse T/F 42, 100m, 200m og længdespring

Ebbe Blichfeldt, klasse T54, 1500 m og 5000 m

Ronni Jensen, klasse F37, diskos

Ture Lund, klasse T56, spyd og diskos

Frida Jersøe, klasse F55, diskos og kuglestød

Kristel Walter, klasse F44, diskos

Den danske delegation er ankommet til Doha i dag, og det er den største, der har været af sted til et VM i atletik i dansk para-idræts historie. Syv atleter skal i konkurrence over de næste 10 dage, og målsætningen er ambitiøs og lyder på to medaljer og seks finalepladser, fortæller team manager Jon Koch Hansen i en pressemeddelelse.

- Det er et stort og stærkt hold, vi stiller med her i Doha. Ført an af den rutinerede verdensrekordholder i kuglestød og tredobbelte paralympiske guldvinder Jackie Christiansen og den unge verdensrekordholder i længdespring Daniel Wagner Jørgensen ser vi frem til et stævne med forhåbentlig fantastiske resultater.

Stærke danske navne

Torsdag den 22. oktober indleder Ture Lund den danske deltagelse i diskos, mens Daniel Wagner Jørgensen springer længdespring den 26. oktober. Den 27. oktober gælder det kuglestød for den tredobbelte paralympiske mester Jackie Christiansen.

De er alle med til at hæve forventningerne til den danske indsats hos landstræner Joachim Lund.

- Vi har aldrig haft et så stort og stærkt hold som dette.

Joachim Lund, landstræner

- Vi har aldrig haft et så stort og stærkt hold som dette, og med både medalje- og finalechancer ser det rigtig godt ud for både VM-præstationerne, men også for mulighederne for kvalifikation til Rio, siger han.

Atleterne er inddelt i forskellige kategorier alt efter graden af deres handicap, og derfor kan to atleter med helt forskellige handicap stille op i samme klasse, hvis klassificeringen har vist, at de har et nogenlunde ens funktionsniveau i forhold til disciplinen.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve