Danske sejler-søstre på kurs mod VM-medalje

Maiken og Anne-Julie Foght Schütt ligger på andenpladsen ved VM i 49erFX, som sejles i Florida.

Maiken og Anne-Julie Foght Schütt ligger på andenpladsen ved VM i 49erFX, som sejles i Florida. (Foto: Jesus Renedo/Sailing Energy © Jesus Renedo/Sailing Energy/World Sailing)

Søstrene Maiken og Anne-Julie Foght Schütt leverede en stabil indsats under torsdagens sejladser på vandet ved Clearwater i amerikanske Florida, hvor VM i 49erFX, 49 og Nacra 17 afvikles.

Med placeringer som 9, 4, 4 og 2 på dagens fire sejladser er de nu nummer to i den samlede stilling, inden de sidste tre dages sejladser.

- Det har været en rigtig, rigtig god dag med fire top 10-placeringer, så det var bare godkendt, siger Maiken Foght Schütt til DR Sporten.

De øvrige danske besætninger i 49erFX, Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen, samt Ida Marie Baad og Marie Thusgaard er henholdsvis nummer 15 og nummer 31 samlet.

Og de placeringer gør, at der nu er spænding om den interne danske OL-kvalifikation. Her skal søstrene Foght Schütt slutte 15 placeringer bedre end Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen for at overtage OL-pladsen.

49er og Nacra 17

I mændenes 49er havde Jonas Warrer og Anders Thomsen det svært med den lette vind torsdag, som ikke er deres favoritforhold.

De kom dog fornuftigt gennem dagen med placeringer mellem 5 og 14, og ligger efter fem sejladser på en samlet ottendeplads.

I Nacra 17 ligger Allan Nørregaard og Anette Viborg på en samlet fjerdeplads, mens Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck er nummer 10.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve