Danske sejlerkvinder vinder VM-bronze

Ved VM i matchrace i russiske Jekaterinburg sikrede danskerbåden Team Kattnakken sig bronze.

Billedet er fra VM i matchrace i Middelfart i 2015. På billedet er det Camilla Ulrikkeholm, Trine Palludan, Louise Ulrikkeholm Bredvig, Josefine Boel Rasmussen og Joan Vestergård Hansen (Foto: Mick Anderson © © Mick Anderson / SAILINGPIX.DK 2015)

Lørdag blev VM i sejlsportsdisciplinen matchrace afgjort, og det var med danskere på podiet.

Skipper Trine Palludan og besætningen Anne Sofie Munk-Hansen, Louise Ulrikkeholm Bredvig og Joan Vestergård Hansen vandt bronzekampen mod den schweiziske båd: Swiss Women Match Racing Team.

Den danske båd tabte fredag i semifinalen til den franske båd anført af Pauline Courtois, men fik altså lørdag oprejsning med en 3-0-sejr i kampen om bronzemedaljerne.

Tredjepladsen bliver ikke mindre imponerende af, at danskerne var bagude 2-0 i både kvart- og semifinalen.

Den forsvarende verdensmester Lucy Macgregor var franskmændene overlegne i finalen og kunne genvinde VM-guldet sammen med sin besætning på Team Mac.

VM-stævnet startede 14. august og har været afviklet under krævende vindforhold i den store store sø Verkh-Isetsky ved Jekaterinburg.

Det er tredje gang, at Trine Palludan er skipper på en båd, som vinder VM-medalje i matchrace. I 2017 blev det også til bronze, mens det i 2015 blev til sølv.

Facebook
Twitter