Danske skytter spænder buen: Napper dobbelt guld og kan skimte to ekstra OL-pladser

Randi Degn skød sig søndag til to guldmedaljer ved Victoria Cup

Randi Degn (nummer to fra venstre) og resten af det danske landshold i recurve vandt guld ved søndagens finale i Victoria Cup. (Foto: Bueskydning Danmark)

Sigtekornet var indstillet korrekt, da de danske bueskytter søndag skød sig til dobbelt guld ved Veronicas Cup i Slovenien.

Først blev det til guld i holdfinalen, hvor Maja Jager, Kirstine Andersen og Randi Degn slog de slovakiske modstandere 5-3.

Men det var ikke nok for Randi Degn. Den 31-årige danske recurveskytte kunne lige sunde sig en times tid oven på holdtriumfen, før hun skulle i aktion i den individuelle finale.

Og her fortsatte Degn med at remme plet. Den polske finalemodstander blev besejret 6-4, og dermed kunne Randi Degn trække dagens anden guldmedalje om halsen.

- Det er jeg ganske godt tilfreds med. I min individuelle match spillede det hele. Jeg var lidt rusten på holdet, siger hun til DR Sporten kort inden medaljeceremonien i Slovenien.

Rusten havde dog heldigvis ikke den største betydning, når det hele endte med guld.

Stævnet i Slovenien var årets første. Faktisk er det første gang siden februar 2020, at Randi Degn sidst var i konkurrence. Derfor var søndagens sejre også en bekræftelse af de seneste mange måneders hårde træning.

- Det var ikke noget, jeg havde regnet med, så det betyder virkelig meget for mig. Det giver troen på, at jeg kan blive ved at præstere på det her niveau. Jeg håber og tror på, at jeg bliver stærkere, siger hun.

Randi Degn vandt to guldmedaljer ved stævnet i Slovenien og skal nu forsøge med det danske landshold at kvalificere sig til OL.

Når det regner på præsten, drypper det på Degn

Sæsonens helt store mål for bueskytterne er sommerens OL. Men for Randi Degn kræver det mere end bare personlig succes at nå til Tokyo.

For selvom Randi Degn præsterer overnaturligt godt i tiden frem mod OL, er hun ikke selv herre over sin egen OL-deltagelse.

Danmark får kun én kvinde med til legene i Tokyo, og den plads har Maja Jager allerede sat sig på.

Men hvis det danske kvindelandshold kan kvalificere sig, får Danmark to ekstra pladser. Derfor glæder det sport- og udviklingschef i Bueskydning Danmark, Kenn Romme, at landsholdet viser så god form ved årets første turnering.

- Det er et super godt boost, siger han til DR Sporten.

- Det er første gang, vi er afsted internationalt i nærmest halvandet år, så vi var spændte på, hvor vi lå og mekanismerne i at skyde i hold. Det er der, vi skal præstere nu i forhold til vores målsætning om at få holdet med til OL.

Den danske bueskytte Maja Jager (til højre) er allerede OL-klar. (Foto: Niels Christian Vilmann © Scanpix)

Om det danske landshold kommer med til OL får vi svaret på, når der den 18. til 21. juni afholdes OL-kvalifikationsstævne i Paris. Chancerne får OL-kvalifikation, har Kenn Romme dog svært ved at præcisere.

- Nu viser vi rigtig gode tegn her, og der er stor forskel på at stå på træningsbanen i forhold til at komme ud og konkurrere. Det er svært at sige, hvor de andre nationer står. Vi ligger i et felt af seks til otte hold, som kan gøre det, siger han.

- Vi har forventninger til, at det skal lykkes. Det er det, vi arbejder hårdt på.

Allerede søndag efter konkurrencen er det danske landshold på vej tilbage i bussen til Danmark. Allerede næste søndag går turen til World Cup i Schweiz, så det handler om for holdet at komme så hurtigt hjem, restituere og få trænet godt i løbet af ugen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk