Dansker løber 48 timer i Fårup Sommerland og sætter vild rekord: 'Noget af det bedste, jeg har fundet på'

Ultraløber Stine Rex slog i weekenden europæisk rekord, da hun løb 384 kilometer på 48 timer.

Ultraløberen Stine Rex slog i weekenden europæisk rekord efter et 48 timer langt løb i Fårup Sommerland. Foto: Privat.

Ultraløb.

Det handler om at teste grænser, gå til ekstremer, og det var netop, hvad 40-årige Stine Rex gjorde, da hun i weekenden løb 48 timer i træk i den nordjyske forlystelsespark Fårup Sommerland.

Målet var at samle penge ind til DGI Huset i Aalborg og samtidig slå verdensrekorden på hele 397,1 kilometer, der er sat af japanske Summe Inagaki.

Sidstnævnte lykkedes ikke, men den danske ultraløber satte alligevel et stort aftryk i rekordbøgerne. Hun krydsede således målstregen efter 174 omgange på den cirka 2,2 kilometer lange strækning med både en ny nordisk og europæisk rekord for kvinder i 48 timers løb. Den danske herrerekord overhalede Stine Rex ligeledes på sin vej.

- Inden (løbet, red.) fortrød jeg, at jeg havde sat det her i værk, fordi jeg skulle løbe i 48 timer, men det er noget af det bedste, jeg har fundet på, siger Stine Rex til Nordjyske.

- Jeg er stolt, mega stolt, og

beæret
. Det har virkelig været en kæmpe, kæmpe oplevelse.

'Kommer aldrig til at løbe 48 timer igen'

Startskuddet lød fredag morgen klokken ni, og søndag, to

døgn
senere, havde Stine Rex tilbagelagt
imponerende
384 kilometer.

Efterfølgende glædede rekorddanskeren sig til at få nogle tiltrængte timer på øjet efter to lange dage. Der går formentlig også lidt tid, før ultraløberen igen snører skoene.

- Jeg tror godt, jeg kan jeg løbe igen i morgen, men det gider jeg ikke, siger Stine Rex til TV2 Nord.

Stine Rex vandt for to år siden EM-sølv i ultraløb. Foto: Privat.

Det er anden gang i karrieren, at Stine Rex prøver kræfter med et 48 timers-løb, og dette bliver også det sidste, lyder det.

- Det her er ikke kun et løb, det er et fællesskab, det en stor oplevelse, det har været sjovt og spændende. Det kan aldrig blive ligeså godt, og jeg kommer aldrig til at løbe et 48 timers løb igen, siger Stine Rex til TV2 Nord.

Facebook
Twitter