Dansker nedlagde 54 lerduer: Henter World Cup-medalje og OL-plads

Jesper Hansens flotte præstation i skeetskydning til World Cup-stævnet i Al Ain har også skaffet Danmark en OL-plads.

Jesper Hansen leverede en flot indsats i Al Ain og skaffede Danmark en OL-plads. (Foto: Dansk Skytte Union © Dansk Skytte Union)

Har man en lille forkærlighed for at skyde lerduer eller måske bare se andre gøre det, så kan man godt begynde at se frem mod OL i Tokyo i 2020. Der vil nemlig være en dansk deltager.

Det står klart, efter Jesper Hansen ved World Cup-stævnet i Al Ain i De Forenede Arabiske Emirater blev nummer to og dermed sikrede sig en af de to nationspladser, der var på spil.

Den danske skeetskytte ramte 54 ud af de 60 duer, og det var kun overgået af Mansour Al Reshedi fra Kuwait. Han ramte 56.

- Det var en fantastisk konkurrence. Det var svært på grund af lyset, så jeg tabte nogle duer på det, men ellers en rigtig god finale for mig. Det er et stort pres, der ryger af skuldrene med kvotepladsen, og så en sølvmedalje oveni er jo fantastisk. Jeg har lidt svært ved at sætte ord på det nu, forklarer Jesper Hansen.

Deltog i Rio

Jesper Hansen deltog også ved OL i Rio i 2016, hvor han blev nummer fem, mens Anders Golding hentede Danmark en sølvmedalje ved OL i London tilbage i 2012.

Det var også Jesper Hansen, som sikrede billetten til det seneste OL, og det var faktisk det præcis samme sted, at det skete.

- Det var faktisk helt samme model, som da jeg vandt pladsen til OL i 2016 – årets anden World Cup, samme bane og også en andenplads, så det er lidt sjovt, siger Jesper Hansen.

Det er dog ikke givet, at det bliver Jesper Hansen, der får den danske nationsplads til OL. Det vil først blive afgjort på et senere tidspunkt.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk