Dansker skal beskytte superstjerne: ’Det er en af de bedste situationer’

NFL er blevet en dansker rigere, og ifølge en ekspert kan det ende med at gå rigtig godt.

Hjalte Froholdt skal beskytte Tom Brady hos New England Patriots. (Foto: SCANPIX © Scanpix)

Det er 37 år siden, at en dansker senest blev draftet i NFL. Det var Morten Andersen, og for blot et par år siden blev han indskrevet i NFL’s Hall of Fame.

I dag blev Hjalte Froholdt så draftet i fjerde runde af de forsvarende Super Bowl-mestre New England Patriots. Det er et mere end optimalt hold at komme til, mener NFL-eksperten og stifteren af NFL-sitet gulklud.dk, Claus Elming.

- Jeg tænker, at det er en af de bedste situationer, Hjalte Froholdt overhovedet kunne komme i. Det her er et hold, som har en meget dygtig coach på den offensive linje, de har for vane at tage nogle spillere, som de fleste ikke rigtig kender og så bare gøre dem til superstjerner, forklarer Claus Elming.

- Vi har set rigtig mange offensive linjemænd komme ind i Patriots-systemet og bare blive virkelig dygtige spillere og naturligvis også vinde et par Super Bowls eller flere. Så lad os da bare håbe, at Patriots-dynastiet fortsætter et par år mere, siger han.

New England Patriots har været en altdominerende faktor i NFL siden årtusindeskiftet, hvor de også har formået at vinde imponerende seks Super Bowls. Den seneste kom i februar i år.

Det er i høj grad takket være to personligheder, der har været med hele vejen. Quarterback Tom Brady og head coach Bill Belichick, der begge regnes som den bedste i historien på hver deres position.

- Det er helt vildt. Selvfølgelig har Hjalte allerede mødt nogle store football-personligheder og er det også selv, men at blive valgt af Super Bowl-mestrene og komme ind i et omklædningsrum, hvor du står sammen med Tom Brady. Og når du er på banen, så er det Tom Brady, du skal beskytte, siger Claus Elming.

- Og når din head coach taler til dig, så er det Bill Belichick. Jeg glæder mig til at tale med Hjalte, når han har spillet sin første hjemmekamp på Gillette Stadium eller bare har stået i samlingen til træning med Tom Brady første gang, forklarer NFL-eksperten.

Selvom Tom Brady bliver ældre og ældre og vil være 42 år, når den kommende sæson starter i september, så er New England Patriots på papiret favoritter til at tage endnu en Super Bowl.

Så langt kan Hjalte Froholdt dog ikke tænke. Det handler for ham nu om at blive en del af holdet og vinde noget spilletid.

- Hjalte er en god dreng, der godt ved, at det her var bare det første skridt. Der er stadig lang vej til spilletid og til en plads på holdkortet. Så han kommer til at fortsætte det arbejde, han startede, da han i sin tid begyndt at spille football i Svendborg, siger Claus Elming.

Hjalte Froholdt var den 118. spiller, der blev valgt i draften.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk