Dansker slår rekord: Syv maratonløb på syv dage på syv kontinenter i bedste tid nogensinde

34-årige Kristina Schou Madsen kan kalde sig suveræn vinder af ekstremløbet World Marathon Challenge

Kristina Schou Madsen vandt seks ud af de syv maratonløb. (© World Marathon Challenge)

Dem, der har prøvet at løbe et maratonløb, ved godt, hvor hårdt det. Både undevejs, men også efterfølgende, hvor alle led og muskler synes at gøre ondt på samme tid.

Den følelse kender Kristina Schou Madsen også. Men i en noget mere ekstrem grad.

For forestil dig at løbe hele syv maratonløb. På syv dage! Og lige for at toppe det endnu mere: På syv forskellige kontinenter.

Det er menuen, hvis man deltager i det såkaldte World Marathon Challenge, som hvert år bliver afholdt i februar. Her skal ekstremløberne gennemføre syv maratonløb syv forskellige steder i verden: Antarktis, Cape Town, Perth, Dubai, Madrid, Fortaleza og Miami.

Og her har en dansker deltaget for anden år i træk.

Sidste år endte Kristina Schou Madsen på andenpladsen - 14 minutter efter vinderen. Men i år lykkedes det hende at få revanche – og hvilken en.

Kristina Schou Madsen vandt 6 ud af 7 løb - blandt andet det meget udfordrende løb på Antarktis. (© World Marathon Challenge)

Ikke nok med at hun endte på en samlet førsteplads. Hun lykkedes også med at vinde seks ud af de syv løb - og så kunne hun bryste sig af at gøre det i den hurtigste gennemsnitstid for kvinder nogensinde.

Hun sluttede også med at vinde det sidste maratonløb i Miami i tiden 3 timer, 31 minutter og 54 sekunder foran sin største konkurrent, amerikanske Jessica Jones.

Se højdepunkter fra de to første løb i Cape Town og på Antarktis - løb som danskeren vandt suverænt.

Løb første halvmaraton i 2008

Det har ikke altid stået skrevet i stjernerne, at Kristina Schou Madsen skulle bruge det meste af sin tid på at løbe.

Faktisk var det boksning, som løb med hendes interesse i starten, men i 2008 blev hun udfrodret til at løbe et halvmaraton, og det satte gang i noget hos hende.

Egentlig var det ikke en særlig god oplevelse, for det var hårdt både mentalt og fysisk. Men af ren stædighed blev hun nysgerrig på, hvordan kroppen og hovedet reagerer ved at løbe så langt. Og derfor begyndte hun at udforske løbeverdenen mere og mere.

- Det skelsættende blev, at jeg satte tempoet ned, så jeg kunne få vejret og ikke kastede mine lunger op, hver gang jeg løb. Der begyndte jeg at holde af at løbe, sagde Kristina Schou Madsen i et interview med DR Trekanten for et år siden.

Siden da er det kun gået en vej: Fremad.

Kristina Schou Madsen er på det danske landshold i trailløb. Hun har besteget Kilimanjaro på seks timer og 52 minutter – hvilket er en suveræn verdensrekord for kvinder. Og nu kan hun altså også kalde sig vinder af ektremløbet World Marathon Challenge i den bedste tid af alle.