Dansker vinder EM-kamp i professionel boksning

Dennis Ceylan er ny europamester i fjervægt. Lørdag aften vandt han på point over Ryan Walsh i Frederikshavn.

Dennis Ceylan slog engelske Ryan Walsh. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Dennis Ceylan er ny europamester i professionel boksning.

I Arena Nord i Frederikshavn vandt danskeren lørdag aften Det Europæiske Bokseforbunds ledige EM-titel i fjervægt i kamp mod engelske Ryan Walsh.

Afgørelsen faldt på point efter 12 tætte omgange, som splittede de tre pointdommere i deres opfattelse af kampens udfald.

To dommere scorede kampen 115-112 til Dennis Ceylan, mens den tredje scorede den 117-112 til Ryan Walsh.

Det var Dennis Ceylans første kamp siden december 2015. Han har været plaget af en håndskade, men var inden EM-kampen ikke nervøs for sin form.

Den 27-årige Dennis Ceylan kom dog skidt fra start mod den tre år ældre englænder og måtte tage tælling allerede i første omgang.

I anden omgang fik danskeren bedre fat, og i tredje begyndte han at presse sin modstander og for alvor få hjemmepublikummet op af stolene.

Kampen var nu helt lige, og selv om Dennis Ceylan fik skældud af sin træner for at blive ramt for let af britens højre, var danskeren stadig på sporet af en sejr.

Ryan Walsh var begyndt at virke tøvende.

Aggresive brite

I sjette omgang var Walsh dog tilbage i en mere aggressiv rolle, og de to boksere gav hinanden tæt kamp i de følgende omgange.

Ceylan havde fordel af en længere rækkevidde, men Walsh insisterede på konstant at presse sin danske modstander og søge infight.

I 12. og sidste omgang boksede begge de to EM-bejlere, som om de skulle vinde omgangen for at vinde titlen. Og da klokken ringede, jublede de begge, som om de lige havde vundet den.

Dennis Ceylan var inden opgøret ubesejret i 18 kampe, mens Ryan Walsh havde et enkelt nederlag i sine hidtidige 23 kampe.

/ritzau/

Facebook
Twitter