Dansker vinder guld ved VM i mountainbike-orientering

Camillia Søgaard kørte sig tirsdag til guld ved VM i mountainbike-orientering og vandt efter en klagesag.

Danske Camilla Søgaard vandt tirsdag guld i massestart ved VM i mountainbike-orientering. (Foto: Dansk Orienterings-Forbund © Dansk Orienterings-Forbund)

Der var guldmedalje til Danmark, da kvinderne kørte massestart i mountainbike-orientering ved VM i Østrig tirsdag.

Her sluttede danske Camillia Søgaard på førstepladsen, men det skete først, efter at arrangørerne havde behandlet en klagesag.

I første omgang sluttede Camilla Søgaard således på andenpladsen i østrigske Waldviertel og sikrede sølvmedaljen, men efterfølgende fik den danske lejr medhold i en klage.

Det viste sig, at russiske Olga Shipilova Vinogradova havde kørt sin cykel gennem terrænet, hvilket hun ikke måtte. Det erkendte russeren, og dermed var Camilla Søgaard verdensmester i disciplinen.

- Det er alt for vildt, og en drøm der er gået i opfyldelse. Jeg havde først regnet med, at det var en mulighed næste år, hvor der er VM hjemme i Danmark, siger Camilla Søgaard i en pressemeddelelse fra Dansk Orienterings-Forbund.

I første omgang var danskerne i mål 37 sekunder efter russeren, men Camilla Søgaard havde mere end et minut ned til tjekkiske Martina Tichovska på tredjepladsen.

Tidligere i karrieren har Camilla Søgaard vundet bronzemedalje to gange ved VM.

Danske Cæcilie Christoffersen blev nummer 19.

VM fortsætter i Østrig de kommende dage.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk