Danskerbåd på podiet i Volvo Ocean Race: Fysisk og mentalt hårdt

Jena Mai Hansen og Team Vestas blev for anden gang i træk nummer tre på etapen i Volvo Ocean Race.

Der sniger sig nogle ekstremt krævende etaper ind engang i mellem i Volvo Ocean Race, og den netop overstået 3. etape fra Cape Town til Melbourne var en af dem.

Etapen gik nemlig igennem det krævende hav Det Sydlige Ishav tæt på Antarktis og her var det for anden etape i streg den spanske båd MAPFRE, som kom først frem over målstregen.

Team Vestas med Jena Mai Hansen på båden kom i mål små seks timer senere på tredjepladsen, og de har derfor været på podiet på alle etaper i Volvo Ocean Race indtil videre.

- Det er den tredje podieplads ud af tre mulige. Det er selvfølgelig lækkert. Vi arbejder for at være på podiet hver eneste gang. Og da den her etape gav dobbelt op med point, så var det endnu mere vigtigt, at man var med fremme, forklarer Jena Mai Hansen kort efter at være kommet i mål.

- Det er selvfølgelig lidt træls, at MAPFRE vandt, men vi er stadig med i kampen, og hvis vi bare bliver ved med at lave podiepladser, så skal det nok gavne os på et tidspunkt, siger hun.

Specielt terræn

Som nævnt var det et hårdt terræn, der kostede mange kræfter for alle deltagerne. Også for danske Jena Mai Hansen, der er debutant i den berømte sejlads.

- Det Sydlige Ishav er noget helt specielt. Det er både hårdt fysisk og mentalt. Det er koldt og vådt. Der er generelt mange ting, som spiller imod en, når man skal gøre det godt, men vi gjorde det rigtig fint. Vi har vist, at vi er stærke, når det gælder. Vi blev ved med at kæmpe til det sidste, selvom alle selvfølgelig har sine dårlige dage, forklarer hun.

Team Vestas ankom til havnen i Melbourne på selveste juleaften, hvilket var lidt specielt for Jena Mai Hansen, der ikke bare skulle vænne sig til at fejre jul et andet sted end Danmark, men også havde vejret at tænke over.

- Det er noget andet, end jeg er vant til. Jeg plejer at være sammen med min familie og troede også, at jeg skulle det i år, men så blev det alligevel lidt anderledes, og det er også vigtigt, at man udfordrer sig selv og prøver noget nyt, siger danskeren.

- Det er lidt mærkeligt, at det er så varmt. Jeg kunne lige så godt have shorts på. Det er lidt specielt, forklarer Jena Mai Hansen.

I den samlede stilling rykkede Team Vestas dog en placering ned til tredjepladsen. Konkurrencen føres ikke overraskende af MAPFRE, der har 29 point, mens Team Vestas har 23.

Den næste etape er fra Melbourne til Hong Kong og starter den 2. januar.

Facebook
Twitter