Danskere taber finalen ved VM i League of Legends

Rasmus ’Caps’ Winther og Martin ’Wunder’ Hansen tabte sammen med deres hold VM-finalen i League of Legends.

Rasmus ’Caps’ Winther og Martin ’Wunder’ Hansen må tage til takke med sølv ved VM i League of Legends. (Foto: Julien de Rosa © Scanpix)

G2 Esports med danskerne Rasmus ’Caps’ Winther og Martin ’Wunder’ Hansen havde søndag muligheden for at vinde et af de største trofæer i e-sport, da de spillede VM-finale i League of Legends.

I finalen mødte danskerne og deres hold G2 Esports det kinesiske hold FunPlus Phoenix, der aldrig var i fare for at tabe VM-titlen.

Sejren lød på 3-0 i kampe til FunPlus Phoenix.

Set med danske briller fik det danskertunge G2-hold ikke lov til at gøre det, de er bedst til, vurderer gamingjournalisten Christian Mogensen.

- Den her finale var alt det, der ikke måtte ske. FunPlus Phoenix fik lov til at spille deres hyperaggressive femtegears spil – nærmest fra første minut, siger han.

FunPlus Phoenix kunne sikre sig VM-trofæet med en sejr på 3-0 i kampen. (Foto: Julien de Rosa © Scanpix)

21-årigt kinesisk talent gjorde det svært for danskerne

Den store forskel i finalen var blandt andre den 21-årige Lin Wei-Ziang - bedre kendt om lwx - fra FunPlus Phoenix, der spillede tre perfekte kampe.

- Han er god, og alle har vidst, at han var god i lang tid, men det var åbenbart i VM-finalen, han peakede. Det må man tage hatten af for, siger Christian Mogensen og uddyber.

- Hverken ’Caps’ eller ’Wunder’ spillede nogle af deres bedste kampe, og det blev de straffet for. G2 Esports havde en middelmådig dag, og FunPlus Phoenix havde den bedste dag nogensinde.

Turneringen 'Worlds' er et årligt event, som hvert år flytter verdensdel. I år blev det afholdt i Paris, mens det næste år bliver i Kina.

FacebookTwitter