De danske bordtennisherrer skal spille om bronze efter nederlag til Sverige

Danmarks bordtennishold ved European Games tabte semifinalen til svenskerne med 3-1.

Danmarks bordtennislandshold for herrer kunne som ventet ikke matche det svenske ditto, da de tørnede sammen i semifinalen ved European Games fredag aften.

I en dyst bedst af fem kampe var det slut, da Sverige efter fire opgør havde bragt sig foran 3-1.

Nu venter i stedet en bronzekamp for det danske hold lørdag mod Portugal, der tabte sin semifinale med 0-3 mod Tyskland.

- Det er et af verdens bedste hold, og de er klart stærkere på position to og tre, end vi er. Det var en rigtig svær kamp for både mig og Tobias (Rasmussen, red.), siger Anders Lind til DR Sporten.

Se hele interviewet med de danske spillerne herunder:

Danskerne kæmpede deres bedste, og Jonathan Groth slog den svenske verdensnier, men i det samlede billede var svenskerne lige en tand bedre.

Svær dansk start

I den indledende herredouble måtte Anders Lind og Tobias Rasmussen se sig slået af Jon Persson og Kristian Karlsson, der vandt 3-0 i sæt med cifrene 11-5, 12-10, 11-6.

Danskerne havde ellers to sætbolde i andet sæt, men da de blev formøblet, var resten en ekspeditionssag for svenskerne, der bragte sig på 1-0.

Så var presset stort på Groth, der skulle møde selveste Mattias Falck, der vandt VM-sølv i single for to måneder siden. Men danskeren fortsatte de forrygende takter fra ugen og vandt 11-9, 11-6, 10-12, 11-7. Så stod det 1-1.

Dernæst skulle Tobias Rasmussen forsøge at levere sensationen mod Kristian Karlsson, men det var stor en mundfuld. Nederlaget kom til at lyde 6-11, 8-11, 7-11, og så førte Sverige 2-1 samlet.

Pres på Lind

Nu var Anders Lind pisket til at gentage Groths bedrift mod Mattias Falck for at tvinge matchen ud i den afgørende femte kamp, men Falck var for stærk.

Svenskeren bragte sig hurtigt foran 8-1 og vandt første sæt 11-5. Lind kom dog stærkt tilbage og vandt andet sæt med 11-8, men Falck afgjorde kampen til svensk fordel ved at vinde to næste sæt 11-5, 11-5.

Nu venter for danskerne en bronzekamp, der er programsat til lørdag klokken 16 dansk tid.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk