De danske rugby-gentlemen kæmper for at tage et skridt op

Det danske landshold i rugby møder lørdag Østrig i en kamp, der kan sende danskerne på vej mod en oprykning.

Danmark møder lørdag Østrig i jagten på oprykning til Conference 1 Nord. (Foto: Daniel Storch © Daniel Storch)

Det er nok de færreste, der forbinder rugby med gode manerer og høflig tiltale.

På banen kan det i hvert fald være svært for det utrænede øje at se, at respekt også kan udtrykkes med en veludført tackling, der sender den direkte modstander i jorden.

Men sådan er det i rugby, sådan har det altid været, og lørdag er der mulighed for at se det danske herrelandshold i 15-mands rugby vise både styrke og sportsmanship, når Østrig gæster RK Speeds baner ved Kastrup.

En dansk sejr vil sende holdet godt på vej mod en oprykning til Conference 1 Nord, som vil være den næstbedste række, siger Dansk Rugby Unions sportschef, Mikael Lai Rasmussen.

- Det er en meget vigtig kamp. Der resterer to kampe i ligaen, så for os gælder det om at jagte den her oprykning. Hvis vi vinder mod Østrig og Letland i vores to sidste kampe, så ser det rigtig godt ud.

Inden lørdagens kamp er Danmark med seks point placeret på tredjepladsen i gruppen, mens Østrig på femte- og sidstepladsen har tre point.

Rekrutteringstiltag bærer frugt

Skulle kampen mod Østrig ikke kaste en sejr af sig, så kan Dansk Rugby Union glæde sig over, at fødekæden frem mod det danske landshold ser ud til at blomstre.

Selv om det halter med at tiltrække spillere til seniorafdelingen, så strømmer det ind med ungdomsspillere, lyder det fra Mikael Lai Rasmussen.

- For fire-fem år siden satte vi flere rekrutteringstiltag i søen, og det ser ud til at bære frugt. Eksempelvis kan vi se, at vi har dobbelt så mange spillere omkring vores hold fra U16 og derunder, i forhold til tidligere.

- Rugby er en gentleman-sport, som handler om sammenhold, respekt og forskellighed, og det taler til mange, så vi glæder os til fremtiden, siger Mikael Lai Rasmussen.

Danmark og Østrig spiller klokken 16.00 på RK Speeds baner i Kastrup. Kampen kan ses på rugbyeurope.eu.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter