Den bowlende værktøjsmager tog guld på Island

Danske Jesper Agerbo vandt guld ved Reykjavik International Games i weekenden.

Billedet er fra 2016, hvor Jesper Agerbog modtog VM-guld. (Foto: World Bowling © World Bowling)

Den danske bowler Jesper Agerbo er netop vendt hjem fra Reykjavik International Games på Island med guld i kufferten. Udover at kunne stille sig øverst på præmieskamlen, scorede Jesper Agerbo også det højeste antal point muligt i en bowlingserie.

- Det fedeste var at score en 300-serie. Og så kom finalen oven i købet på tv, siger Jesper Agerbo, der blev verdensmester i single i 2016.

Sejrsrusen oven på weekendens triumf måtte dog hurtigt sættes på pause. Mandag morgen var det igen tidligt op på arbejde.

Til hverdag arbejder Jesper Agerbo som værktøjsmager i firmaet Rota Stans, der fremstiller skæreudstyr. For selvom pokalskabet rummer hele femten VM- og EM-medaljer, kan bowleren ikke leve af sin sport. Modsat sine konkurrenter i Asien og USA, der lever af bowling.

- Alle spillerne i Asien er statsstøttede, så de laver ikke andet end at bowle. Det er en ulige konkurrence, siger 37-årige Jesper Agerbo.

Drømmer om flere titler

Den bowlende værktøjsmager er den eneste i verden, der har vundet guld i alle fem discipliner i sin geografiske zone, altså Europa. Selvom titlerne er mange, har den 37-årige landsholdsspiller i bowling stadig blod på tanden.

- Jeg er stadig på jagt efter VM-medaljer, og allerhelst sammen med landsholdet. Det er langt sjovere at vinde medaljer som hold end som individuel spiller, siger Jesper Agerbo.

Senest tog Jesper Agerbo og de danske bowlingherrer bronze med hjem fra hold VM i Las Vegas i december 2017. Hvis man spørger Agerbo, er ambitionerne i 2018 tårnhøje: Guld til Danmark ved VM i hold.

- Vi har vundet bronze før, så der er ikke nogen tvivl om, at det er et realistisk mål, siger han.

Der bliver spillet VM i bowling i november i Hong Kong.

Facebook
Twitter