Den danske leder: 'Gla1ve' er manden med det sidste ord

Lucas 'Gla1ve' Rossander er taktisk leder for Astralis, og med den rolle følger der en masse ansvar.

Lukas 'Gla1ve' Rossander er taktisk leder for Astralis. (Foto: Sofie Mathiassen © Scanpix)

Det handler om at have is i maven, når granaterne flyver og bomben tikker ned.

Sådan er det for alle, der nogensinde har stiftet bekendtskab med spillet Counter-Strike.

Men for Lukas 'Gla1ve' Rossander, der er taktisk leder for Danmarks bedste Counter-Strike hold, Astralis, så er det alligevel anderledes end for de mange, der gamer hjemme fra værelset.

Når 'Gla1ve' styrer sine holdkammerater rundt på banen, så er det ofte foran tusindvis af tilskuere samt tv-seere verden over. Derudover er pengepræmierne og prestigen enorm, så der er ikke meget plads til svedige håndflader.

Så hvordan er det egentlig at håndtere det ansvar, som den taktiske leder på holdet har, når det ofte er marginaler, der afgør, om man bliver helt eller skurk?

- Der er sindssygt meget pres, især på mig, og jeg tager også mange af vores tabte kampe på min kappe. For vores spil afhænger meget af de valg, jeg tager undervejs. Vores sportspsykolog har hjulpet meget med at håndtere det pres, som kommer, og det har hjulpet meget, på samme måde som den sparring jeg får med vores træner, Danny (Sørensen, red.), gør, siger Lukas 'Gla1ve' Rossander, der efter mange år i gamet er rutineret i forhold til at håndtere de følelser, som de store beslutninger altid sætter i spil, når kampene spidser til.

- Følelsen af at lave dårligt kald er en del værre end følelsen af at lave et godt kald. Det er virkelig psykisk hårdt at lave fejl, fordi jeg har så høje forventninger til mig selv, og så er det hårdt ikke at leve op til dem. Man kan godt mærke, at adrenalinen kører på fulde drøn i de vigtige runder. Der går det virkelig amok, så det handler om at holde hovedet koldt, for det er mig, der oftest har det sidste ord, siger 'Gla1ve'.

En naturlig leder

Spørger man Danny 'zonic' Sørensen, træner for Astralis, om de egenskaber, der gør Lukas 'Gla1ve' Rossander til en god taktisk leder for Astralis, så er der flere elementer at pege på.

For at være en god taktisk leder skal man nemlig også udvise autoritet, og det har den blot 22-årige dansker så rigeligt af, fortæller Astralis-træneren.

- Lukas er hamrende god til at bevare overblikket, men samtidig er han sindssygt talentfuld, når det kommer til at analysere og læse vores modstandere. Han er en naturlig leder, der kan tage fat i drengene, når vi har noget modvind. Han kan også være en hård banan, der er meget ærlig, og som ikke pakker noget ind, men samtidig er meget retfærdig, lyder det fra Danny 'zonic' Sørensen.

Du kan følge Astralis' kvartfinale mod FaZe Clan på DR3 klokken 16.00.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter