Det østrigske politi bekræfter dopingrazzia: VM-udøver taget med nålen i armen

VM i de nordiske discipliner på ski er blevet ramt af en kæmpe dopingsag, hvor flere udøvere er blevet anholdt.

Repræsentanter fra det østrigske politi fortalte onsdag på et pressemøde om deres dopingrazzia. (Foto: Johann Groder © Scanpix)

Dopingskyggen har ramt verdensmesterskabet på ski i Østrig i dag, da en stor politirazzia endte med ni anholdelser, hvor fem af dem er udøvere ved VM.

På et pressemøde her til eftermiddag har det østrigske politi oplyst, at det drejer sig om to atleter fra Østrig, to fra Estland og en enkelt fra Kazakhstan.

- En af idrætsudøverne blev taget på fersk gerning, da han var i gang med at gennemføre bloddoping med en nål i armen, forklarede politiet på pressemødet.

Politiet ville dog ikke afsløre nogen navne i sagen, men der er allerede kraftige formodninger om, hvem de to østrigske udøvere er.

Ifølge mediet Kronen Zeitung handler det om langrendsløberne Dominik Baldauf og Max Hauke. Men det er ikke bekræftet fra officiel hånd.

Sidstnævnte skulle have været til start ved dagens 15 kilometer langrend, men han dukkede ikke op.

Dominik Baldauf er en af de udøvere, som formodes at være blevet anholdt. (Foto: GEORG HOCHMUTH © Scanpix)

- Det er trist. Jeg er lidt tom for ord. Jeg troede, at folk havde lært noget af fortiden. Lært at doping og sport ikke hører sammen. Vi arbejder dag og nat for at være så hurtige som muligt, og så sker sådan noget som det her, siger den østrigske landstræner Trond Nystad ifølge orf.at.

Det er det østrigske politi, som har koordineret aktionen, men også det tyske politi har spillet en rolle. Der er ifølge den tyske journalist Hajo Seppelt kommet ting frem i efterforskningen de seneste dage, som har igangsat razziaen.

FacebookTwitter