DIF-formand åbner op for e-sports-optagelse

E-sport er i år en del af skolernes OL. Og formand for Dansk Idrætsforbund åbner også op for en optagelse hos DIF.

E-sport har muligvis en DIF-fremtid. (Foto: JEAN-PAUL PELISSIER © Scanpix)

Tirsdag blev årets Skole OL skudt i gang på Østerbro Stadion i København. Og i år kan børn fra 4. til 7. klasse glæde sig over, at der er flere, nye discipliner på programmet.

En af dem er e-sport, som gør et stort indtog i skolernes OL. Og måske kan det snart blive optaget af Danmarks Idrætsforbund. Formanden for DIF’s bestyrelse ikke længere så afvisende over for at optage e-sporten under sig.

- Det er et skridt i retningen af et bedre og tættere samarbejde med e-sporten. Den del af e-sporten, der er baseret på nogle gode etiske værdier, hvor det ikke er forretninger, der kører det hele. Det er noget, vi gerne vil være med til at udvikle og gøre noget ud af, siger formand Niels Nygaard.

Ved skolernes OL skal eleverne dyste i fire e-sports-discipliner og to fysiske discipliner med relation til computer og e-sport. Udover e-sport er bueskydning, ergometerroning og svømning nye discipliner på skolernes OL-program.

I år forventes det, at op imod 50.000 elever vil deltage i det indledende lokale skole OL. De 8000 bedste kvalificerer sig til finalen i Aarhus, som foregår den 13. til 16. juni.

Facebook
Twitter