DIN SPORTSDAG Kan Slott og Bube hjælpe Danmark til nordisk triumf?

Ved Nordenkampen får vi afklaret, hvilken nation i Norden der er stærkest i atletik. Og så lukker lørdagen med et brag i Torino.

(© sCANPIX)

Nordenkampen 2016 (Atletik)

Streames på dr.dk, kl. 13.50: Sverige har været hård ved Danmark på det seneste. De spændte ben for fodboldlandsholdets EM-kvalifikation, og håndboldherrerne måtte nøjes med uafgjort og et afgørende pointtab ved EM i Polen. Men nu får det danske atletiklandshold muligheden for bringe balance i regnskabet, når Nordenkampen skal afgøres.

Det er den årlige landskamp mellem Norge, Sverige, Finland og Danmark, der til lejligheden stiller op i kombination med Island.

Sidste år sluttede kvinderne sidst, mens det for mændene blev til en overraskende andenplads – selvfølgelig efter de jävla svenskere, der desværre alle dage har været skrappe til atletik.

Sara Slott Petersen er en af de danskere, der bør kunne give svenskerne baghjul. (Foto: OLe Nielsen © Scanpix)

Danmark stiller til start med stærke navne som Sara Slott Pedersen og Andreas Bube på Telekonsult Arena i Växjo, og det hele bliver afgjort over tre tætpakkede timer, hvor der dystes i 13 discipliner.

Du kan se hele det danske hold her.

Danmark – Norge (Ishockey)

Går det helt galt med atletikken, så kan man i stedet sætte sin lid til ishockey. Heldigvis ikke med Sverige som modstander, men vores norske naboer, som vi er tættere på i niveau, når der er skøjter på fødderne og stav i hånden.

Sidste møde ved VM i Slovakiet endte med en flot dansk sejr på 4-1. En gentagelse, tak! (Foto: Jan Korsgaard © Scanpix)

Uvist præcist af hvilken årsag har der altid været en udpræget animositet de to hold imellem, og det har tidligere udartet sig til nogle hårdt spillede opgør med masser af grimme tacklinger. Om det også gør det ved Metal Challenge i Rødovre, der trods alt er en træningsturnering, får vi at se.

Spændende skal det i hvert fald blive at se, hvor de rød-hvide står i forberedelserne til OL-kvalifikationen, der spilles til september i Hviderusland.

Juventus - Napoli (Fodbold)

Det ene hold har ikke vundet mesterskabet siden 1990, og det andet har haft monopol på samme titel de sidste fire sæsoner. I Italien er alle øjne rettet mod Torino lørdag aften, hvor Napoli kommer på besøg til en kamp, der meget vel kan vise sig afgørende for, om Il Scudetto, som det italienske fodboldmesterskab kaldes, havner i nord eller syd.

Toppen i Serie A, som den tager sig ud lige nu. (© dr)

Napoli har gang i en fin sæson og fører Serie A efter 24 runder, men de møder Juventus, der er mildest talt er i skræmmende god form. Efter en sløj start på sæsonen har Massimiliano Allegris mandskab vundet de seneste 13 kampe i træk og ligger nu nummer to.

Napolis spillere bliver tiljublet på vej ud af byen ved afgang mod Torino.

Det er nord mod syd, fodboldaristokratiet mod de trofæ-fattige, sort og hvid mod lyseblå. Har man noget, der bare minder om et blødt punkt for italiensk fodbold, så er det en kamp, man ikke må gå glip af.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve