Døve verdensmestre hjemvendt til hyldest: ’Det er meget overvældende’

Det danske kvindelandshold i døvehåndbold vandt lørdag guld ved verdensmesterskabet.

Danmark er blevet verdensmester. Lørdag spillede håndboldlandsholdet for døve VM-finale i Brasilien, og her udklasserede de danske kvinder Tyrkiet med hele 20 mål. Finalen endte 31-11 til Danmark.

Tirsdag vendte håndboldkvinderne så hjem til Danmark, og der ventede noget af en hyldest i lufthavnen i Kastrup. Adskillige var mødt op med danske flag for at hylde verdensmesterholdet, der består af spillere, som er døve eller har nedsat hørelse.

- Jeg er meget overrasket og overvældet over den store opbakning, vi har fået fra Danmark. Både på Facebook, Twitter og i pressen. Det betyder meget for os, siger Anni Villadsen, der blev kåret til turnerings bedste spiller.

- Det har været en fantastisk oplevelse at vinde guld til VM i Brasilien. Vi har haft et fantastisk godt sammenhold, siger hun.

Overraskende guldtriumf

Da håndboldkvinderne rejste afsted mod verdensmesterskabet i Brasilien, var det ikke med en fastlagt målsætning om at vende hjem med guld om halsen, forklarer landstræneren.

- Det havde vi ikke lige regnet med. Vi havde ikke set de andre hold, før vi tog afsted, så vores forventning var bare at spille god håndbold og vise, hvad Danmark kan præstere. Det må man sige, at vi gjorde, siger Helle Brixen, der især roser fællesskabet på holdet.

- Det har været en kæmpeoplevelse både for trænerteamet og for holdet. Det var helt vildt at opleve så stort et fællesskab på tværs af mange nationer. Vi har både håndbolden og et høretab til fælles, og det skaber et fællesskab. Alle omfavner alle, det er helt fantastisk, siger landstræneren.

Med den flotte triumf og den efterfølgende medieopmærksomhed er håbet, at VM-guldet kan give sporten vind i sejlene.

- Det betyder meget. Vi vil gerne opfordre alle døve og hørehæmmede til at være med til at udvikle døveidrætten, siger Anni Villadsen.

Danmark deltog ved VM sammen med Tyrkiet, Rusland, Ecuador, Ghana og værterne fra Brasilien.

Facebook
Twitter