Doping-skandale fortsætter: Østrigsk cykelrytter indrømmer snyd

Den tidligere etape-vinder i Vuelta a España Stefan Denifl har ifølge østrigske medier indrømmet bloddoping.

Stefan Denifl vandt i 2017 en etape i Vuelta a España  (Foto: Javier Lizón © Scanpix)

Hvad der startede som en doping-skandale i skisporten rykker nu videre til cykling: Den østrigske rytter Stefan Denifl har ifølge flere østrigske medier indrømmet at have bloddopet sig.

Ifølge avisen Kronen Zeitung har de østrigske myndigheder gennem længere tid efterforsket Denifl, og søndag bekræfter statsadvokaten i Innsbruck sagen over for den nationale tv-kanal ORF.

Denifl blev arresteret fredag, men er blevet løsladt efter at have indrømmet bloddoping.

Afsløringen af Denifl kommer i kølvandet på onsdagens doping-skandale ved VM i de nordiske skisportsdiscipliner, hvor ni personer blev pågrebet - herunder fem atleter.

Det drejer sig om skiløberne Dominik Baldauf (Østig), Max Hauke (Østrig), Aleksej Poltoranin (Kasakhstan), Karel Tammjärv (Estland) og Andreas Veerpalu (Estland). De har alle indrømmet, at de har dopet sig og er efterfølgende blevet løsladt.

Efterforskningen i den omfattende doping-sag peger på den tyske læge Mark Schmidt som én af hovedmændene bag den systematiske snyd.

Efter razziaen i Seefeld onsdag kom det frem, at Mark Schmidt i specialfrysere i en garage i byen Erfurt har opbevaret omkring 50 poser med blod, som menes at stamme fra atleter.

Derfor ventes skandalen også at gribe om sig, når dna-resultaterne fra blodposerne kommer.

Lægen selv risikerer en fængselsstraf på op til ti år.

Stefan Denifl vandt i 2017 en etape i Vuelta a España og har kørt på store cykelhold som Cervélo TestTeam, Leopard Trek og IAM Cycling.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter