Drømmen om Pyeongchang: Adam Nybo straffet af dårligt udstyr

I andetafsnit af Adam Nybos vlog er den danske para-skiløber taget til årets første kvalifikationsstævne.

Se andet afsnit af Adam Nybos vlog her

Det er endelig blevet rigtig sæson for para-skiløberen Adam Nybo. Han er taget til Holland for at deltage i et indendørs kvalifikationsstævne.

I løbet er der vigtige point på spil, hvis drømmen om en plads på det danske hold til Vinter OL 2018 skal holdes i live. Det er dog ikke let, for Adam er oppe i mod den regerende verdensmester i slalom.

Efter et par gode træningspas er det endelig konkurrencetid, men det går slet ikke efter planen. Adam vælter allerede i sit første gennemløb – og det er bare begyndelsen.

Se andet afsnit af Adam Nybos vlog øverst.

Hvem er Adam Nybo

  • 17-årig alpin skiløber.

  • Blev ramt af Transversel Myelitis som 1 årig.

  • Sygdommen har givet ham nedsat følelse i begge ben.

  • Kører på slalom og storslalom på sitski

  • Første kvalifikation til Paralympiske Vinterlege November

Om DR Sportens 'Drømmen om Pyeongchang'

DR Sporten har som optakt til Vinter OL i Pyeongchang 2018 fået fem atleter til at optage vlogs. Ordet Vlog er en forkortelse af ordet videoblog, der også kan beskrives som en videodagbog. Det giver et nyt og unikt indblik i atleternes hverdag og kamp om de eftertragtede olympiske pladser.

Alt materialet er optaget af atleterne selv. Væk er opstillede interviews og tilrettelagte optagelser. I stedet taler atleterne direkte til seerne igennem sit eget filter og har tid til at fortælle, hvad vedkommende har på hjerte.

Du kan følge de danske håbs kamp for at kvalificere sig, forberede sig og meget andet helt frem til februar, hvor det hele går løs i Sydkorea.

Afsnit 1: Adam Nybo vil inspirere andre

I første afsnit af Adam Nybos vlog følger vi Adam, når han holder et af sine mange foredrag.

For ved siden af sit studie og kampen om en billet til de Paralympiske Vinterlege i Pyeongchang 2018, bruger den 17-årige alpinskiløber meget af sin tid på at holde foredrag for andre unge.

Her fortæller han om sit handicap og det at være anderledes i håbet om at inspirere andre.

Adam blev som 1-årig ramt af Transversel Myelitis, og i videoen øverst i artiklen kan du høre, hvad hans handicap har betydet for ham og familien, og hvorfor han har valgt at holde foredrag om det.

Facebook
Twitter