Drømmen om Pyeongchang: Elena sikrer sig en billet til OL

Efter et historisk godt løb er Elena Rigas klar til OL i Pyeongchang.

Se tredje afsnit af Elena Rigas vlog her:

Forløsning!

Efter at være blevet diskvalificeret i sit første løb tager Elena Rigas for alvor hævn ved World Cup-stævnet i Calgary. Her kører den lynhurtige dansker nemlig sit bedste løb nogensinde og sikrer sig en andenplads.

Det er det bedste danske resultat i speedskating nogensinde og mere end rigeligt til at sikre Elena en plads ved Vinter OL i Pyeongchang.

Hør mere til en meget glad Elena i tredje afsnit af Elena Rigas vlog i videoen øverst.

Hvem er Elena Rigas?

  • 21-årig speedskater

  • Skal slutte i top 24 på verdensranglisten for at kvalificere sig til OL.

  • Blev nr. 8 til VM i disciplinen ’mass start’ ved VM sidste år.

  • Er tidligere tredobbelt junioreuropamester i Inline.

Om DR Sportens 'Drømmen om Pyeongchang'

DR Sporten har som optakt til Vinter OL i Pyeongchang 2018 fået fem atleter til at optage vlogs. Ordet Vlog er en forkortelse af ordet videoblog, der også kan beskrives som en videodagbog. Det giver et nyt og unikt indblik i atleternes hverdag og kamp om de eftertragtede olympiske pladser.

Alt materialet er optaget af atleterne selv. Væk er opstillede interviews og tilrettelagte optagelser. I stedet taler atleterne direkte til seerne igennem deres eget filter og har tid til at fortælle, hvad de har på hjerte.

Du kan følge de danske håbs kamp om at kvalificere sig, forberede sig og meget andet helt frem til februar, hvor det hele går løs i Sydkorea.

Afsnit 1 - Elena Rigas kan ikke træne i Danmark

Speedskateren Elena Rigas åbner is-sæsonen med to testløb i henholdsvis Holland og Østrig. Der findes nemlig ikke en eneste skøjtebane i Danmark, som hun kan træne på. Derfor bliver passet flittigt brugt og lufthavnene besøgt, når hun er nødsaget til at rejse udenlands for at finde isbaner, hun kan træne på.

I første afsnit af Elena Rigas' vlog kan du komme med på turen, hvor Elena åbner sæsonen med en række testløb.

Hun er blandt andet i aktion i disciplinen mass-start, som er hendes favorit disciplin og den hun regner med at kvalificere sig til OL i.

Se hvordan det går i de to testløb i videoen øverst i artiklen.

Afsnit 2 - Elena Rigas bliver diskvalificeret

Elena Rigas får en perfekt start på sin World Cup-sæson. Målet er at ende i top 24, som vil give en plads til Vinter OL. Derfor er humøret også højt, da det lykkes hende at kvalificere sig til finalen og dermed sikrer sig en plads blandt de 16 bedste i løbet.

Men i finalen går intet som planlagt. Elena kører et fantastisk løb og ender som nummer syv. En placering der dog bliver frataget hende af dommerne, der vælger at diskvalificere danskeren.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter