Dufour og Bohemian henter guld i Herning

Dressurrytteren Cathrine Dufour var sammen med Bohemian suveræn ved World Cup-stævnet i Herning.

Den danske dressurrytter Cathrine Dufour vandt for kort tid siden World Cup sæsonens første World Cup-stævne i Herning.

Sammen med hesten Bohemian satte hun konkurrenterne til vægs med en vurdering på 88,190%.

Allerede lørdag imponerede Cathrine Dufour med Bohemian i kvalifikationen, og med det suværæne resultat søndag kan man godt tillade sig at drømme endnu større om fremtiden, vurderer DR Sportens dressurkommentator, Birgitte Borch.

- Det er utroligt, hvor langt Cathrine Dufour er kommet med Bohemian på kort tid. Bohemian er kun ni år gammel, og at de allerede kan lave et resultat som det her tyder på, at den kan komme i spil som OL-hest.

- Bohemian har et kæmpe talent, og sejren i Herning er suverænt det største resultat, de har opnået sammen. Det lover virkelig godt for fremtiden, også i forhold til de nye seednings-regler, der er i forbindelse med OL, hvor en World Cup-sejr tæller rigtig meget, siger Birgitte Borch.

Cathrine Dufour, her med Cassidy, er allerede godt i gang med at tænke på OL. (Foto: tony Gentile © Scanpix)

Kan blive vildere

Sædvanligvis topper dressurheste mellem deres 12. til 15. år, og derfor ser Cathrine Dufour da også et stort potentiale i Bohemian.

– Han har gjort et super job, og han bliver ved med at udvikle sig i den fuldstændige rigtige retning. Han er en ung hest, og han skal have selvtillid. Det har virkelig været sjovt denne weekend, men det kan blive endnu vildere, siger Cathrine Dufour, der var svært tilfreds med at levere så overbevisende med Bohemian i Herning.

- Det er noget helt specielt at ride i Herning. Der er så meget godt at sige om det stævne. Det er ret unikt, og jeg er helt vildt stolt, lyder det fra Cathrine Dufour.

Cathrine Dufour har lavet sin karrieres største resultater på hesten Cassidy, men har sideløbende trænet og konkurreret med Bohemian, der altså er hele syv år ynge.

Ved World Cup-stævnet i Herning blev Daniel Bachmann nummer fem, mens Agnete Kirk Thinggaard blev nummer syv.