Dufour og co. rider sig til bronzemedaljer i stort stævne

Det danske dressurlandshold sluttede på en tredjeplads ved Nations Cup i den tyske by Aachen.

Cathrine Dufour og hesten Cassidy ved stævnet i Aachen. (Foto: Stefan Lafrentz © imago/Stefan Lafrentz)

Det blev til bronzemedaljer ved det stort anlagte Nations Cup-stævne i den tyske by Aachen for det danske dressurlandshold.

I lørdagens Grand Prix Speciale formåede landsholdet at holde fast i den tredjeplads, som danskerne red sig til i torsdagens Grand Prix.

- Det er et af de største stævner uden for EM og VM, så derfor er det så fedt, at vi kunne ende i top 3, siger Cathrine Dufour, der på sin hest Cassidy red danskernes højeste score i hus lørdag med 77.489%.

Allerede tidligt på dagen blev dressurlandsholdet ellers udfordret, da Anna Zibrandtsens hest, Arlando, fik en mindre skade, og ekvipagen måtte derfor trække sig.

Det betød, at der var ekstra pres på landsholdets resterende tre ryttere – Cathrine Dufour, Daniel Bachmann Andersen og Anders Dahl.

Normalt regnes den dårligste af landsholdenes fire rytteres ridt ikke med, når de forskellige landsholds samlede score skal udregnes, men med Zibrandtsen ude ville alle de resterende danskeres resultater altså tælle.

- Anna Zibrandtsen var én af vores stærke kort, så vi var noget amputerede.

- Vi fik problemer, da hun måtte udgå, og så var Anders Dahl lidt uheldig i sit ridt. Daniel Bachmann Andersen og jeg leverede dog en rigtig god indsats, så vi fik hevet en bronzemedalje hjem, så vi er rigtig glade, siger Cathrine Dufour.

Sidste store stævne inden VM

Både Cathrine Dufour og Daniel Bachmann Andersen red sig med deres ridt i Grand Prix Speciale lørdag videre til finalen i Grand Prix Kür, som rides søndag.

Dufour ligger lige uden for top 3 inden finaledagen i Aachen, der er det sidste store stævne, inden der i september skal rides VM i den amerikanske by Tryon.

- Jeg ligger lunt i svinget. Jeg har den sidste starttid, og jeg pønser meget på at presse mig op i top 3. Min hest og jeg er i rigtig god form, og det vil være fedt at få en topplacering her inden VM, så en podieplads ville være en drøm, siger Cathrine Dufour.

Tyskland vandt Nations Cup, mens USA blev nummer to.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter