Ekspert om dansk NFL-håb: ’Et atletisk monster, der bevæger sig som en sylfide’

Andreas Knappe har gode chancer for at blive en del af Denver Broncos NFL-trup, vurderer ekspert Claus Elming.

Andreas Knappe har en god chance for at blive en del af Denver Broncos NFL-trup. (Foto: © John Bazemore, Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.)

Ikke siden og aldrig før Morten Andersen har en dansker spillet i NFL – verdens bedste liga for amerikansk fodbold. Den danske kicker stoppede karrieren i 2007 og er siden optaget i sportens Hall of Fame. Nu lurer den næste dansker på sit gennembrud, og det kan være lige om hjørnet.

Natten til søndag dansk tid fik silkeborgenseren Andreas Knappe debut for NFL-holdet Denver Broncos i en træningskamp, hvor han spillede det fjerde og sidste quarter i opgøret mod Minnesota Vikings.

Omkring første september skærer Broncos truppen fra 90 spillere ned til 53, og Knappe er blandt kandidaterne til en plads på det endelige hold. Det vurderer NFL-ekspert og ejer af football-sitet gulklud.dk, Claus Elming.

- I weekenden spillede han sin første træningskamp for Denver Broncos og gjorde det rigtig, rigtig godt. Af alle Broncos-spillere på hans plads, der var på banen, blev han ratet som den bedste. Det er vildt imponerende. Kan han bygge videre på det, er der en chance for, at de beholder ham i truppen, siger Claus Elming til DR.

Kæmpestor sylfide

Selvom det er et nåleøje, Andreas Knappe skal igennem, så er hans chancer bedre nu, end de var, da han trænede med hos Atlanta Falcons, Washington Redskins og Indianapolis Colts inden sidste sæson. Han har nemlig fået mere erfaring, siger Elming.

- Lad os slå fast med det samme: Andreas er nederst på holdkortet, når vi snakker om reserver til reserverne. Men han har et år på bagen, ved hvad han går ind til og kender gamet nu. Han er ikke længere fuldstændig novice. Han kan nu være lidt mere rolig nu.

- Jeg har talt med ham, og han føler, at det nu denne gang er nemmere for ham at forstå hele proceduren. Både systemerne og helet gamet bag kulisserne. Det er supervigtigt for ham, siger Claus Elming.

Udover erfaring har Andreas Knappe en kæmpestor fordel. Bogstaveligt talt. Han er nemlig en ordentlig klippert. Men han er ikke hæmmet af sin størrelse, og det er enormt attraktivt for NFL-klubberne.

- Det er en dreng på 208 centimeter og omkring 145 kilo, men han bevæger sig som en sylfide. Han er simpelthen et atletisk monster. Folk på den størrelse hænger ikke på træerne, så alle NFL-hold ved godt, hvem Andreas Knappe er. Selv de lokale reportere, der dækker Broncos, går direkte hen til Andreas for at høre, hvem den her kolos er, siger Elming.

Levende kegler

Skulle det ikke lykkes Andreas Knappe at blive blandt de 53 spillere, som Denver Broncos vælger til den endelige trup, så kan danskeren blive en del af et træningshold på 10 mand – enten hos Broncos eller i en anden klub – og det ville bestemt ikke være værst.

- Kan han bygge videre på de svagheder, han har haft, så har han en god chance for at klare sig og komme skridtet videre. Ud over de 53 spillere i truppen, er der også en træningsenhed på 10 spillere, som hver klub må tilknytte. Man kan nærmest kalde dem levende kegler. Bliver han ikke blandt de 53, er der begrundet håb om, at han kommer på det her practice squad, og så er han inde i NFL-varmen, siger Claus Elming.

- Han er 27 år nu. Han er kommet i gang i en sen alder, men han har bygget på både fysisk og mentalt, så der er rigtig fine muligheder for, at han bliver tilknyttet på den ene eller anden måde, når sæsonen går i gang, lyder vurdering fra Elming.

Andreas Knappe spiller positionen som såkaldt offensive tackle. Det er en spiller, som skal blokere modstanderne, når hans eget hold har bolden. Offensive tackles er ofte store, men atletiske spillere.