Eliteløber drejede forkert, endte med at vinde et halvmaraton suverænt, og blev så diskvalificeret

Omar Ahmed løb i weekenden over stregen som vinder af Bristol halvmaraton. Problemet var bare, at han var på den forkerte rute.

Søndagens vinder af halvmaratonet i Bristol blev ikke Omar Ahmed, selv om han var over stregen knap fem minutter foran nærmeste konkurrent. Foto: Great Run Company

Det er ikke sjældent, at mennesker begår fejl, men det er ikke hver dag, at de bliver kendt verden over for det.

Netop det har Omar Ahmed måttet sande, da han søndag havde en af de mere interessante dage i sit løbeliv.

I den engelske by Bristol trak den erfarne løber hurtigt fra konkurrenterne, da han satte tempo på den korte rute under 'Great Bristol Run'.

Ti kilometer lød distancen, som Omar Ahmed skulle tilbagelægge, men da han efter 63 minutter løb over stregen, var det som vinder af distancen på 21 kilometer.

Fire minutter havde Ahmed endda ned til løbets nummer to efter sit imponerende halvmaraton. Der var blot ét problem, som dog var et åbenlyst et af slagsen.

Dagens vinder løb forkert på ruten for ti kilometer, og endte i stedet på den lange distance, hvor han altså smadrede alt modstand og modtog tilskuernes fortjente hyldest.

Lige indtil, at problemerne gik op for arrangørerne.

Omar Ahmed stikker af fra start i Bristol. Foto: Great Run Company

I stedet blev Chris Thompson, der kom i mål næsten fem minutter senere, udråbt som vinder, da Omar Ahmed ikke officielt var deltager på Bristols halvmaraton-distance.

Løbets direktør, Paul Foster, var dog ikke sen til at anerkende Omar Ahmeds præstation, selv om han ikke kunne tilbyde den falske vinder en plads på podiet.

- Vi hylder hans indsats, og han er allerede blevet inviteret til at deltage i næste uges løb som eliteatlet. Vi glæder os også til at byde ham velkommen tilbage til Bristol i 2022.

- Men regler er regler, og i det her tilfælde er vi nødt til at diskvalificere Omar Ahmed, lød det fra arrangøren.

Slog personlig rekord

Omar Ahmed, der bor og træner i Birmingham, var da heller ikke sen til at anerkende, at han skulle være løbet til venstre, da ruterne delte sig. Han opdagede det bare først sent undervejs, at han havde forvildet sig ud på en markant længere rute.

- Det var først omkring halvvejs at jeg fik spurgt, om jeg var på ti kilometer-ruten.

'Nej, det er et halvmaraton', lød beskeden, og så måtte Omar Ahmed trække lidt i bremsen, for at kunne holde hjem.

- Efter den besked tog jeg det en smule roligt, så det er utroligt, at jeg alligevel har sat ny personlig rekord.

- Det føles godt, og jeg regnede aldrig med, at jeg skulle vinde, lød det fra løbets hurtigste mand.

Det gjorde han så heller ikke, kan man indvende, men allerede inden længe får han mulighed for ændre på det, når han stiller op som en af favoritterne på ti kilometer i Cardiff.

Hvis ellers han kan finde ud af at følge rutens anvisninger.

Facebook
Twitter