Emma Aastrand tager dansk kajakmedalje ved EM i Beograd

Det blev til bronze på 200 meter-distancen for den 22-årige fynbo fra Maribo.

Emma Aastrand Jørgensen sikrede Danmark en medalje ved EM i kajak, da hun søndag tog bronze på 200 meter-distancen. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen © Scanpix)

Roeren Emma Aastrand Jørgensen sikrede sig søndag EM-bronze i enerkajak på 200 meter-distancen.

Sidste år tog roeren sølv på 200 meter, og hun ville gerne have gjort det lige så godt eller bedre i år, men hun er glad og tilfreds med, at hun kom i medaljerne.

- Det gik rigtig godt, så det er dejligt. De roede stærkt i år de tøser, så jeg er meget tilfreds, og det var super dejligt at være oppe på podiet i dag, siger hun fra lufthavnen i den serbiske hovedstad.

Danskeren fik en god start, men til slut måtte hun alligevel se sig slået af Danuta Kozak fra Ungarn, der fik sølv, og polske Marta Walczykiewicz, der vandt guld.

Niendeplads på 500 meteren

Tidligere på dagen var Maribo-roeren også i EM-finalen i 500 meter-enerkajak, hvor hun tidligere har taget OL-sølv og VM-bronze.

Også der fik hun en god start, men hun formåede ikke at holde fast, da finalen blev afgjort, og hun sluttede som nummer ni. Det var ikke det resultat, hun havde håbet på.

- Jeg har ikke været så gode venner med 500 meteren i denne sæson. Jeg vidste godt, at jeg ville kunne klare det bedre på 200 meter, end jeg ville på 500 meter. Men jeg havde en rigtig god følelse, inden jeg skulle ro 500 meter-distancen, men det gik bare ikke, som det skulle.

Men overordnet er det en tilfreds Emma Aastrand, der kigger tilbage på EM.

- Jeg har haft nogle rigtigt gode løb, og jeg er kommet i begge A-finaler, så på den måde er jeg super tilfreds.

Det næste mål for den 22-årige roer er VM, der skal afgøres i Portugal i Juli.

Danmarks største kajakstjerne René Holten Poulsen skuffede ved EM, hvor han måtte nøjes med B-finaler.

Facebook
Twitter