En verdensrekord og to sejre er ikke nok: Dufour forbigået til World Cup-finale

Finalen for World Cup-sæsonen, der foregår i Paris, bliver uden danske Cathrine Dufour og hesten Cassidy.

Cathrine Dufour vandt for nylig World Cup-stævnet i Gøteborg. (Foto: Adam Ihse © Scanpix)

Det er ikke altid nok at være suveræn.

En sandhed, som den danske dressurrytter Cathrine Dufour har måttet sande, efter at hun sammen med hesten Cassidy ikke er blevet tildelt et wildcard til World Cup-sæsonens finale i Paris.

- Jeg er skuffet over det. Jeg havde håbet at komme med til finalen, siger Cathrine Dufour.

Det er ikke mere end to uger siden, at den danske ekvipage bankede hele World Cup-feltet ved et stævne i Gøteborg. De fik lutter ti-taller af dommerne i freestyle og slog samtidig verdensrekord.

- Jeg var ret nervøs inden den her start, for jeg nåede ikke at træne den her freestyle ordentligt, så jeg vidste ikke helt, hvordan det ville komme til at gå, sagde Dufour bagefter ifølge ritzau.

- Så endte den med at sidde lige i skabet, og det var en kæmpe præstation. At se dommernes point var glasur på kagen.

Giver røvfuld en anden gang

Stævnet var blot anden gang, at Dufour og Cassidy stillede op i World Cup-sæsonen, der i alt tæller ni stævner. Første gang var i Herning. ’Dufour domination’ skrev det internationale rideforbund siden om danskerens ridt, hvor hun endnu engang udklasserede de bedste internationale ekvipager og vandt stævnet.

De to sejre placerer Dufour på en 12.-plads på World Cuppens rangliste. Kun ni får en direkte plads til sæsonfinalen.

I dansk rideforbund havde de håbet, at sejrene i Herning og Gøteborg var nok til at give Dufour et wildcard.

- Det er ærgerligt, vi ikke får Cathrine Dufour med, men så giver hun bare feltet røvfuld en anden gang, udtaler Helle Krasnik Trolle, der er holdleder for de danske seniorer på landsholdet.

Ærgrelsen sidder også i Cathrine Dufour, som dog ikke ’vil ligge søvnløs om natten’ over beslutningen. Hendes helt store mål for sæsonen er fortsat VM til sommer i USA. Det er dér, hun og Cassidy skal toppe.

World Cup-finalen, hvor dressurryttere fra hele verden dyster, havde givet Dufour en mulighed for at sammenligne sig med nogle af konkurrenterne fra resten af verden, der ikke deltager i den europæiske del af World Cuppen, inden det går løs til verdensmesterskaberne.

- Det er vigtigt at få målt os op mod de bedste ekvipager i verden inden VM til sommer. Det er fedt at vide i forhold til, hvor vi ligger henne i feltet.

Skåner Cassidy

Mens stort set alle andre dressurryttere på World Cup-scenen har tre-fire heste, de kan veksle i mellem, har Dufour kun Cassidy.

Cathrine Dufour blev nummer 13 ved OL i Rio. (Foto: tony Gentile © Scanpix)

For at skåne den 13-årige Cassidy har hendes sæson ikke været planlagt hen imod at skulle deltage ved World Cup-finalen. De mange timers transport rundt til World Cup-stævner ville risikere at give Cassidy skader, bringe ham i dårligt humør eller det, der er værre.

- Det er ikke som en tennisketcher eller et par fodboldsko, man bare lige skifter ud. Cathrine Dufour har kun Cassidy, og hun passer utrolig godt på ham, siger Helle Krasnik.

Cathrine Dufour er med sine seneste resultater rykket op på tredjepladsen på verdensranglisten.

World Cup-finalen bliver dog ikke helt uden danskere. Daniel Bachmann har nemlig kvalificeret sig til sæsonafslutningen, der foregår fra den 10.-15. april.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter