Erfaren dansker stiger ombord i Volvo Ocean Race

Jens Dolmer skal sejle med båden Brunel fra Australien til Hongkong i den verdensomspændende kapsejlads.

Kort tid efter startskuddet havde lydt, lå båden Mapfre i front på det 6000 sømil lange fjerde ben i Volvo Ocean Race. (Foto: Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race © Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race)

Der er dansk udskiftning på bådene i en af verdens hårdeste kapsejladser.

Mens Jena Mai Hansen på båden Vestas 11th Hour Racing er steget i land og sidder fjerde ben – et andet ord for etape – over, så er Jens Dolmer steget ombord på Team Brunel.

Han har stået stand by og er blevet kaldt ind som erstatning for noget af det mandskab, der har brug for hvile efter at have været ombord på de første tre langstrakte stræk til havs.

Jens Dolmer er en garvet sejler, der har deltaget i America’s Cup og to gange tidligere også i Volvo Ocean Race.

Han kommer til at være en del af den menige besætning på båden, der i går stævnede ud fra havnen i Melbourne med kurs mod Hong Kong.

En tur på 6000 sømil (svarende til 11.112 kilometer), der sender deltagerne op langs den australske østkyst, ud i Koralhavet og nordpå mod mållinjen i havnen i Hongkong.

45.000 sømil

Få timer efter starten var gået, lå Team Brunel og Jens Dolmer på tredjepladsen efter Vestas 11th Hour Racing og Mapfre, der også fører den samlede stilling.

På båden AkzoNobel er en anden dansker, Nicolai Sehested, ombord, men den er kommet knap så hurtigt af sted og lå efter fire timers sejlads bagerst i feltet 3.9 sømil efter den førende båd.

Kapsejladsen består af i alt 11 ben.

Volvo Ocean Race har været afholdt 12 gange siden 1973. I denne udgave forlod bådene Alicante i Spanien i november sidste år, og løbet slutter i hollandske Haag til juni. Til den tid vil de have tilbagelagt over 45.000 sømil og været på land på seks kontinenter.

Facebook
Twitter