Et år til OL i dag: Disse danskere er kvalificeret

Et år før sommerlegene i Tokyo består det danske OL-hold af 27 atleter.

Håndboldherrerne, sejleren Anne Marie Rindom, løberen Anna Emilie Møller og bordtennisspilleren Jonathan Groth er nogle af de danske atleter, der allerede nu er sikre på en plads til OL i Tokyo, som starter 24. juli 2020.

24. juli er der præcis et år til, at dansere, sangere og akrobater traditionen tro markerer starten på OL ved en åbningsceremoni i Tokyo.

Med andre ord begynder kampen om de eftertragtede pladser ved sommerlegene for alvor at spidse til.

Allerede nu står det dog klart, at 27 danske atleter på tværs af seks sportsgrene er kvalificeret til OL.

Udøverne kan både opnå personlig kvalifikation og kvalifikation via nationspladser. Foruden den officielle kvalifikation skal udøverne udtages af Danmarks Idrætsforbund (DIF) for at komme med.

Følgende pladser er sikret med et år til sommerlegene:

Atletik

- Anna Emilie Møller er kvalificeret i kvindernes 3000 meter forhindringsløb. Kvalifikationen blev sikret ved et Diamond League-stævne i juni 2019.

- Anna Emilie Møller er kvalificeret i kvindernes 5000-meterløb. Kvalifikationen blev sikret ved U23-EM i juli 2019.

Anna Emilie Møller jubler efter sejren i kvindernes 3000 meters forhindringsløb til U23 EM i Sverige i 2019. (Foto: TT News Agency © Christine Olsson)

Bordtennis

- Jonathan Groth er kvalificeret i herresingle. Kvalifikationen blev sikret ved European Games i juni 2019.

Sjældent har man set en så glad en atlet efter en semifinale-sejr, som da Jonathan Groth spillede sig i finalen til European Games. Årsagen var, at finalepladsen også sikrede kvalifikation til OL. Finalen tabte Groth dog til tyske Timo Boll. (Foto: Lars Møller © ©Lars Moeller/Scanpix)

Bueskydning

- En nationsplads i kvindernes individuelle recurve. Kvalifikationen blev sikret af Maja Jager ved VM i juni 2019.

Håndbold

- Det danske herrelandshold er kvalificeret. 14 spillere skal udtages. Kvalifikationen blev sikret ved VM i januar 2019.

Sejlsport

- En nationsplads i kvindernes Laser Radial. Kvalifikationen blev sikret af Anne-Marie Rindom ved VM i august 2018.

- En nationsplads med to deltagere i herrernes 49er. Kvalifikationen blev sikret af Mads Emil Lübeck og Nikolaj Hoffmann Buhl ved VM i august 2018.

- En nationsplads med to deltagere i kvindernes 49erFX. Kvalifikationen blev sikret af Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen ved VM i august 2018.

- En nationsplads med to deltagere i blandet Nacra 17. Kvalifikationen blev sikret af Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck ved VM i august 2018.

- En nationsplads i kvindernes RS: X. Kvalifikationen blev sikret af Lærke Buhl-Hansen ved VM i august 2018.

Anne-Marie Rindom fejrer fortjent VM-bronzen i Laser Radial i 2018 på på podiet med champagne til VM i sejlsport i Aarhus. Rindom har også vundet VM i 2019 i Laser Radial og er klar til OL. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Skydning

- En nationsplads i herrernes skeetskydning. Kvalifikationen blev sikret af Jesper Hansen ved World Cup-stævne i Al Ain i april 2019.

- En nationsplads i kvindernes ti meter luftriffel. Kvalifikationen blev sikret af Anna Skade Nielsen ved World Cup-stævne i Beijing i april 2019.

Svømning

- Signe Bro, Alexander Aslak Nørgaard, Anton Ørskov Ipsen, Tobias Bjerg og Pernille Blume har klaret officielle, personlige OL-krav i forskellige discipliner. For at blive klar til OL skal de imidlertid leve op til en række nationale udtagelseskriterier i 2020.

Kilder: Danmarks Idrætsforbund og olym.dk.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter