Faarup om karrierestop: 'Svært at være en del af det andet hold'

Christoffer Faarup indstillede onsdag sin karriere som alpin skiløber.

-Det er svært at holde humøret oppe, når man konkurrerer mod de her store nationer, der har et stort setup omkring sig, siger Christoffer Faarup (Foto: Denis Balibouse © Scanpix)

Onsdag aften meddelte Christoffer Faarup, at han ikke længere har motivationen til at fortsætte som alpin skiløber.

Den 26-årige dansker, der repræsenterede Danmark ved både vinter-OL i 2018 og 2014, har i mange år kæmpet med at skulle få økonomien til at hænge sammen med et liv som atlet i en sportsgren, som ikke er den nemmeste at udøve inden for Danmarks grænser.

Christoffer Faarup mangler motivationen til at fortsætte sin karriere på ski. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

En udfordring, som også har krævet økonomisk støtte fra familien, fortæller Christoffer Faarup.

- Det er meget dyrt, både for mig selv og mine forældre, at skulle fortsætte med at være på eliteniveau.

- Mine forældre har ikke påvirket mig til at tage beslutningen om at stoppe. Vi har haft mange gode snakket om det, og de har altid sstøttet mig uanset, hvad jeg gør. Det har de gjort gennem hele min karriere. De har ikke presset på for det ene eller det andet, siger Christoffer Faarup.

Svært ikke at have stort setup

Med skiene lagt på hylden bliver der i stedet tid til at fokusere på en civil karriere for Christoffer Faarup.

Allerede som 14-årig flyttede den unge Faarup til Norge for at forfølge drømmen som alpin skiløber, og nu, ved karrierens ende, er der også plads til at reflektere over mange års uforløst slid for at nærme sig de bedste.

- Det er svært at holde humøret oppe, når man konkurrerer mod de her store nationer der har et stort setup omkring sig. Det er svært at være en del af ’det andet hold’.

- Heldigvis har jeg været en del af mange andre hold, og det har gjort det sjovt. Jeg har været trænet sammen med det norske Europa Cup-hold, og jeg har også arbejdet sammen med det svenske fartlandshold. Jeg har rejst rundt med løbere hele verden rundt, som i et cirkus, og det har givet mig mange gode venskaber, siger Christoffer Faarup.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk