Fænomenet Biles bliver ved! Gymnastikdarling er snart den største i historien

Simone Biles deler nu rekorden som den mest vindende kvinde i idrætsgymnastikkens historie.

Hun måler ikke mere end 142 centimeter, men kun få vil alligevel argumentere imod, at Simone Biles skulle være den største idrætsgymnast i historien. Historiebøgerne har efterhånden heller ikke nogen indvendinger.

Ved VM i Stuttgart vandt Biles tirsdag sin 21. medalje ved verdensmesterskaberne i idrætsgymnastik. Biles vandt guld i allround-konkurrencen sammen med det amerikanske hold foran Rusland og Italien med en score på 172,333 point.

  • Simone Biles bliver allerede betragtet af mange som historien bedste allround idrætsgymnast. (Foto: DANIEL KOPATSCH © Scanpix)
  • 22-årige Biles har fået fire tricks opkaldt i sit navn. (Foto: Ronald Wittek © Scanpix)
  • Guldmedaljen i Stuttgaart var syvende gang i træk, at amerikanerne vandt VM-guld i all-round-konkurrencen. (Foto: Wolfgang Rattay © Scanpix)
1 / 3

Med medaljen tangerer 22-årige Biles rekorden som den mest vindende kvinde ved VM. Hun deler nu tronen med russeren Svetlana Khorkina.

- Jeg synes egentlig ikke, at jeg fokuserer på rekorderne. Jeg forsøger bare at levere det, jeg har sat mig for, som er at kæmpe for mit land, siger Biles ifølge The Guardian.

Stopper karrieren efter OL

Biles er nu blot tre medaljer fra at være den mest vindende på tværs af køn. Den titel tilhører hviderusseren Vitalij Sjerbo, som kan bryste sig af 23 VM-medaljer.

Det amerikanske gymnastikfænomen har kvalificeret sig til yderligere fem finaler ved VM og har altså rig mulighed for at sætte en tyk streg under sin legendestatus.

  • Russiske Svetlana Khorkina dominerede idrætsgymanstikken i 00'erne. (Foto: Wolfgang Rattay © Scanpix)
  • Vitalij Sjerbo i en barreøvelse under Dansk Gymnastik Forbunds gallaopvisning søndag i Brøndby-Hallen i 1994. Simone Biles er nu 'blot' tre VM-medaljer fra at overgå Sjerbo som historiens mest vindende. (Foto: KELD NAVNTOFT © Scanpix)
1 / 2

Biles har for nyligt annonceret, at hun stopper karrieren efter OL i Tokyo til sommer. Hendes krop kan ganske enkelt ikke længere holde til den belastning, det kræver at være på toppen i idrætsgymnastik, har hun fortalt i et interview.

I videoen over artiklen kan du se Biles' gulvøvelse, der var med til at sikre USA VM-guldet i allround-konkurrencen.