Færøsk watt-monster ror Danmark i EM-finalen: Guld 'vil sende et signal' til konkurrenterne frem mod OL

Sverri Nielsen er klar til at forsvare guldet, når han i morgen ror finale ved europamesterskaberne

Den danske landsholdsroer Sverri Nielsen havde godt fat i årerne i lørdagens semifinale ved europamesterskaberne i roning i italienske Varese.

Færingen, som konkurrerer under dansk flag, roede sig på fornem vis videre til morgendagens finale, og får dermed muligheden for at genvinde EM-guldet.

- Det vil betyde rigtig meget, hvis jeg kan forsvare min titel, men det bliver en virkelig hård konkurrence i morgen. Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan, og hvis det hele spiller, så tror jeg på, jeg kan genvinde EM-guldet, siger Sverri Nielsen.

Sverri Nielsen er regerende europamester og har også en sølvmedalje fra verdensmesterskaberne i 2019. Men i denne sæson er øjnene rettet på sommerens OL i Tokyo, hvor Sverri Nielsen allerede er kvalificeret.

Derfor er formen lige nu ikke helt i top, men det betyder ikke, at søndagens finale ikke er vigtig for den forsvarende europamester.

- Selvfølgelig har jeg forberedt mig godt, og det her er en konkurrence, hvor jeg gerne vil gøre en god figur. Men det er ikke nu, at jeg skal toppe, lyder det fra den danske landsholdsroer.

Men det er ikke kun Sverri Nielsen, som har blikket rette mod OL i Tokyo. Det færøske watt-monster forventer at konkurrenterne ligeledes er et stykke fra topformen.

Derfor bliver søndagens finale både en dyst om EM-guldet, men også et fingerpeg om, hvem der er længst i OL-forberedelserne.

- Selvfølgelig gælder det om at vise, at jeg allerede nu er et godt sted. At kunne være længere fremme end mine direkte konkurrenter på nuværende tidspunkt, vil sende et signal om, at jeg har tænk mig at komme til OL i topform, siger Sverri Nielsen

Færøsk succes, men dansk skuffelse

Sverri Nielsen var ikke den eneste danske landsholdsroer, som lørdag var i vandet ved europamesterskaberne. Kort tid før Sverri Nielsen sikrede sig en plads i finalen, skuffede Fie Udby Erichsen i sin semifinale.

Den danske OL-sølvvinder fra 2012 fik ellers en forrygende start på semifinalen, men på de sidste 500 meter gik hun fuldstændig i stå og måtte tage til takke med sidstepladsen og dermed en plads i en af morgendagens b-finaler.

Heller ikke herrernes og damernes toer, herrernes og damernes letvægtsdobbeltsculler og damernes firer formåede at ro sig videre til morgendagens finaler.

Du kan følge EM i roning direkte på DR1 søndag fra klokken 12.15.