FC København-direktør: Esport skal fylde Parken

Anders Hørsholt har store planer med Counter-Strike-holdet North, som FC København har købt sammen med Nordisk Film.

På et pressemøde i Parken annoncerede FC København, at de sammen med Nordisk Film har købt et Counter-Strike GO-hold, der i fremtiden vil bære navnet North.

Og københavnernes ambitioner med den nye satsning på esport er store.

- Vi vil gerne fylde Parken. Det vil vi altid gerne. Vi tænker, at vi skal hente en af de helt store turneringer hertil.

- Nok ikke allerede i år, men fra 2018 vil vi sammen med de store turneringsafviklere forsøge at få en af de helt store turneringer til Telia Parken, så vi over en weekend kan fylde 40-50.000 mennesker herind. Det er ambitionen, og det tror jeg, at vi lykkes med, lyder udmeldingen fra Anders Hørsholt, der er administrerende direktør i FC København.

Om årsagen til indtoget i esportens verden lyder forklaringen fra Anders Hørsholt:

- Timingen er rigtig lige nu. Esport tager lige nu store kvantespring - både kommercielt og sportsligt. Og der er det vigtigt for os at være med fra start.

- Med etableringen af North vil vi skabe og udvikle et globalt brand, der kan konkurrere internationalt. Det skal være en attraktiv organisation for fans, tv- rettighedshavere og sponsorer.

- Det skal være en multi-titel organisation. Vi starter med Counter-Strike GO, men flere spiltitler vil følge, når vi får identificeret de rigtige. Vi vil forsøge at overføre FC Københavns permance-, trænings- og vinderkultur til esporten, beretter FC Københavns administrerende direktør.