Finale-klar Groth har været ramt maveonde ved EM

Bordtennisspilleren Jonathan Groth havde ikke spist i 36 timer inden sin sejr i semifinalen i double ved EM.

(Foto: Tibor Illyes © Scanpix)

At Jonathan Groth senere i dag står i EM-finalen i double i bordtennis er lidt af en bedrift.

De sportslige udfordringer, der skal overkommes, for at nå så langt er i sig selv nok til at aftvinge respekt, men der er mere til Groths finaleplads end det.

Han har nemlig været syg under EM. Syg med en form for maveforgiftning.

- I går brækkede jeg alt op, og jeg har ikke rigtigt spist i de sidste 36 timer, sagde Jonathan Groth i aftes til DR blot en time efter at han havde spillet sig i EM-finalen. - Jeg var ikke sikker på, om jeg kunne stille op i går. Men så fik jeg et par piller, og det gik lidt bedre, og jeg spillede faktisk overraskende godt.

Groth er ganske beskeden, når han kalder sin præstation for ’god’. Den var glimrende og mere til.

Tæt på at slå legende

Lørdag eftermiddag har han den europæiske bordtennislegende Timo Boll ude i torvene og fører 3-2 i sæt. Et enkelt sæt mere til danskeren og han har slået den seksdobbelte europamester.

Men Boll kæmper sig på 3-3, og så rammer de mange timer uden mad den matte dansker:

- Jeg spillede op til noget af mit bedste. Det var nogle marginaler, der gjorde, at jeg ikke vandt nogle af de tidlige sæt, som han så tog. Og i syvende sæt var jeg gået død - der var ikke mere luft tilbage.

Boll vinder kampen om at komme i kvartfinalen i single.

- Det er noget af en udfordring - lige efter at have tabt så tæt en kamp om at komme i en kvartfinale mod så stor en spiller - at hive sig op igen. Så jeg tog en halv time for mig selv, og prøvede at fokusere på, at jeg havde spillet en god kamp.

Fifty-fifty i finalen

Få timer senere står Groth igen ved bordet. Sammen med sin tyske makker Patrick Franciska slår han turneringens forhåndsfavoritter, svenskerne Matthias og Kristian Karlsson, i semifinalen i double.

- Det er super fedt. vi havde forhåbninger om at tage en medalje, og nu står vi i finalen og vil også gerne tage den sidste kamp.

I finalen venter polakkerne Jakub Dyjas og Daniel Gorak, der - modsat Groth og hans tyske makker – har spillet sammen længe.

- De har spillet godt og slået nogle gode par ud. De kender hinanden godt, så det bliver en fifty-fifty-kamp.

Kampen spilles klokken 16.30 og kan følges via denne hjemmeside: http://www.ettu.org/en/