Flyvende dansk VM-sølvvinder: Det skal lige gå op for mig

Anders Wesch har svært ved at forstå, at han i dag søndag vandt VM-sølv i tumbling.

Anders Wesch bliver hyldet for sin flotte VM-sølvmedalje. (Foto: GymDanmark © GymDanmark)

Nogle gange kan en præstation være så stor, at det kan være svært at forstå lige efter. Sådan var det formentlig for Anders Wesch, efter han søndag vandt VM-sølv i tumbling.

Da DR Sporten ringede til Anders Wesch kort efter sin præstation, var han nemlig lidt tavs for ord til at beskrive det flotte resultat.

- Det føles fint. Sådan rimelig udmærket. Altså jeg er helt vildt glad, men det skal lige gå op for mig, siger Anders Wesch.

Springgymnasten lagde rigtig godt ud i sin første øvelse, hvor han for alvor viste, at han skulle være en del af medaljekampen, men før den anden og sidste øvelse var der nerver på.

- Efter min første øvelse var jeg sådan rimelig tilfreds, fordi den var ret god, hvis jeg selv skal sige det. Den anden øvelse har ikke spillet overhovedet faktisk. Jeg har hverken haft succes med at lave den til træning eller i opvarmningen. Så der var nerver på, da jeg skulle lave den, siger Anders Wesch

- Men det gik. Det var alt, hvad jeg kunne trække. Jeg kunne ikke mere end det. Det var det bedste, jeg kunne præstere, forklarer han.

Efter den anden øvelse lå danskeren i spidsen af konkurrencen, og derfra kunne han bare vente på, at de største navne også havde været igennem samme øvelse.

- Jeg var egentlig lettet, fordi nu havde jeg ligesom gjort mit. Jeg kunne ikke gøre mere end det. Så var det bare at sidde og håbe lidt på, at det hele flaskede sig for mig, forklarer Anders Wesch.

Andre skal tage over

Og det gjorde det. De to russiske konkurrenter skuffede med deres spring, og dermed var sølvmedaljen i hus. Og trods Anders Weschs kun 24 år, så er det formentlig den sidste medalje fra hans side.

- Jeg tror, at det var mit sidste VM. Jeg regner med at stoppe karrieren nu. Det var den perfekte måde at slutte af på. Nu er det op til den mindste at give den gas, siger Anders Wesch, der omtaler Rasmus Steffensen som ”den mindste”.

Rasmus Steffensen er VM-debutant, men han var sølle 0,2 point fra en VM-medalje, og det lover rigtig godt for fremtiden.

- Jeg er mega stolt og mega glad. Jeg er meget tæt på både tredje- og andenpladsen, så jeg er utrolig glad for det. Det er den bedste præstation, jeg nogensinde har lavet, og jeg er debutant til et VM, så det er jeg bare vildt glad for, siger han.

Med sølvmedaljen søndag og bronzemedaljen i holdkonkurrencen lørdag, så er det en utrolig tilfreds landstræner, der nu kan begynde at konkludere på et VM, hvor der blev skrevet dansk historie med de første medaljer.

- Jeg er en meget glad mand. Vores målsætning var at få en medalje i holdturneringen og få to mand i finalen og så være med i kampen om medaljerne. Det må man sige, at vi var. Det var en ambitiøs målsætning, men på ingen måde urealistisk. For en gangs skyld tippede marginalerne vores vej, Michael Moselund-Hansen.

Zhang Kuo blev verdensmester, mens Elliott Browne vandt bronze.

Facebook
Twitter
Emner: